Ripple (XRP) neemt crypto bewaardienst over in strategische zet

Louise de Graaf


Ripple, het bedrijf achter de XRP munt, kondigt aan dat het Standard Custody & Trust Company, een crypto bewaardienst, heeft overgenomen.

De overname is een strategische zet van Ripple om toegang te krijgen tot meer vergunningen.


Miljoenen XRP bevroren door Binance na diefstal van Ripple baas

  • xrp-xrp-logo

    Ripple nieuws

XRP bedrijf doet strategische overname voor licenties

Standard Custody & Trust Company is een Amerikaans bedrijf voor crypto-bewaring en heeft zowel een nationale vergunning in handen alsook de beruchte New York trust charter.

De overname is dan ook duidelijk onderdeel van een strategische zet van Ripple om zijn portfolio van vergunningen te vergroten

“De beperkte trustvergunning en de geldtransmissielicenties van Standard Custody zullen bijdragen aan het uitbreiden van Ripple’s verzameling van regelgevende licenties,” aldus Ripple.

Na de overname wordt Ripple de enige aandeelhouder in Standard Custody. Het bedrijf had al banden met Ripple. Het is namelijk een dochterbedrijf van PolySign, dat werd opgericht door Ripple medeoprichter Arthur Britto.

Ripple: Een “one-stop shop” voor crypto

De overname valt opvallend een dag later na de opstap van Metaco CEO Adrien Trecanni. Metaco is een Zwitsers crypto bewaardienst dat Ripple vorig jaar mei overnam voor $250 miljoen.

Ripple heeft echter niet bekendgemaakt wat het betaalt voor de overname van Standard Custody. Met het verkrijgen van meer vergunningen wil Ripple zichzelf transformeren naar een “one-stop shop”, of alles-in-één oplossing, te worden voor crypto.

“Naarmate we bewaring dieper integreren in de producten van Ripple, zien we duidelijke synergiën met Standard Custody om onze betalings- en bewaringsaanbiedingen aan te vullen – alles in dienst van het zijn van een one-stop shop om waarde te verplaatsen, om te zetten en op te slaan met blockchain en crypto,” aldus Monica Long, president van Ripple.

Sinds Ripple verwikkeld raakte in een rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), richtte het bedrijf zich vooral op uitbreiding in het buitenland.

Afgelopen zomer oordeelde echter een rechter in het voordeel van Ripple. Daarmee is de rechtszaak nog niet gedaan, maar het bracht veel vertrouwen terug in XRP. Ripple lijkt daarmee de hoop nog niet hebben opgeven in de Verenigde Staten.

De overname van Standard Custody moet nog wel eerst goedgekeurd worden door de toezichthouder.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment