Ripple (XRP) baas woedend over uitspraken van voormalig SEC baas

Louise de Graaf


Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple (XRP), is kwaad op de uitspraken van Jay Clayton, de voormalig voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC).

In een Twitterbericht meldt de Ripple CEO dat zijn “bloed begint te koken” als hij luistert naar de opmerkingen van Clayton.


🔔 Vandaag: €56 goud gratis

Ripple CEO woedend op voormalig SEC baas

Garlinghouse verwijst naar een interview tussen Clayton en CNBC van afgelopen zomer. In dit gesprek is de voormalig SEC voorzitter kritisch over de huidige werkwijze van overheidsinstanties als de SEC.

Clayton vindt dat de SEC alleen juridische stappen moet ondernemen tegen bedrijven als daar sterke juridische gronden voor zijn. Hij zegt dat toezichthouders alleen rechtszaken moeten aanspannen waarvan zij denken dat ze ook daadwerkelijk succesvol zijn.

Daar is Garlinghouse woedend over en noemt de hypocrisie “schokkend.” Het was namelijk niet de huidige voorzitter van de SEC, Gary Gensler, die de rechtszaak tegen Ripple begon. Dat was Clayton zelf, die overigens letterlijk één dag na het indienen van de aanklacht, de SEC verliet.

“Ter herinnering, Jay Clayton bracht de zaak tegen Ripple, mij en Chris Larsen aan en vertrok de volgende dag,” aldus Garlinghouse.

XRP rechtszaak pakt vooralsnog goed uit voor Ripple

Ripple won de eerste rechtszaak met de SEC. Rechter Analisa Torres oordeelde grotendeels in het voordeel van Ripple.

Zij stelde dat de secundaire verkoop van XRP tokens, dus via crypto exchanges, niet onder de Amerikaanse effectenwetgeving valt. Daarmee valt het dus ook niet onder het toezicht van de SEC.

Dat is echter slechts een eerste uitspraak en de zaak is nog niet voorbij. Ook heeft de rechter dit alleen gezegd over de secundaire verkoop van XRP, niet de initiële verkoop.

Desondanks was het een grote overwinning voor Ripple en vooral XRP houders. De XRP koers maakte daarom een forse stijging deze zomer, maar raakte die winst binnen een maand weer kwijt.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment