Ripple topman prikkelt PEPE investeerders met cryptisch bericht

Louise de Graaf


De crypto-industrie is geen vreemde van cryptische informatie. Dat klinkt misschien als een flauwe grap, maar de sector is altijd al erg ingewikkeld geweest. Sommige belangrijke figuren maken het er niet gemakkelijk op, zoals Ripple-CTO David Schwartz. Op sociale media plaatste hij een wel erg vage afbeelding.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Vreemd PEPE bericht van Ripple topman?

Op sociale mediaplatform X (voorheen Twitter) plaatste Schwartz afgelopen dinsdag een illustratie van een groene kikker op een lelieblad. Het bericht lijkt vrij nietsvermoedend, maar laat een groene kikker nou net de gedaante van de populaire meme Pepe the Frog zijn, waar ook de memecoin PEPE op is gebaseerd.

Als één van de belangrijkste figuren in één van de grootste bedrijven in de crypto-industrie zal Schwartz een goed beeld hebben van wat er gaande is in de markt. Zijn bericht kwam dan ook vlak nadat de ontwikkelaars van de PEPE-memecoin een grote onthulling deden.

Afgelopen dinsdag maakten zij namelijk bekend dat ze 6,9 biljoen (6.900 miljard) PEPE hebben vernietigd. Dit was ongeveer 14% van alle uitstaande coins, die op dat moment ongeveer 6 miljoen dollar waard waren. Het nieuws veroorzaakte een prijsstijging van meer dan 40% en uiteraard wederom veel hype. De koers steeg tot het hoogste niveau sinds afgelopen augustus.

PEPE memecoin ontstaan uit het niets

Wie de ontwikkelaars van PEPE precies zijn is niet bekend. Ook niet bekend is of David Schwartz wellicht afwist van de token burn, en hoe. Schwartz is geen vreemde van het plaatsen van dubbelzinnige opmerkingen, het is dus verstandig om extra op te passen met deze tweet. Zeker bij memecoins is het vaak koffiedik kijken wat er in de toekomst met de coin gaat gebeuren.

Eén ding is zeker; het fenomeen PEPE blijft bijzonder. Een paar maanden geleden bestond de token nog niet eens, en nu staat hij volgens data van CoinGecko al op plaats 78 wat marktwaarde betreft. Enkele slimme investeerders hebben zo met een paar honderd dollar miljoenen weten te verdienen.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment