Ripple krijgt gigaboete, EU schrapt omstreden cryptowet

Louise de Graaf


De week zit er weer op en ook deze week is er weer een hoop gebeurt in het crypto nieuws. In deze Crypto Rewind-editie lees je over een controversiële Europese wet, een update in Ripple’s XRP rechtszaak en de laatste kans om een 20 gratis welkomstbonus bij Bitvavo te pakken.

EU schrapt omstreden cryptowet

De Europese Unie is druk met het ontwikkelen en invoeren van allerlei cryptowetten. Onlangs werd duidelijk dat het een aantal controversiële stappen wilde gaan zetten. Zo wilde de EU cryptotransacties met een waarde van meer dan 1.000 euro verbieden.

Het limiet zou gelden voor bedrijven wanneer zij transacties met zelfbeheerde cryptowallet zouden willen doen. Een verbod komt er dus niet. Wel moeten bedrijven die transacties naar zelfbeheerde wallets van klanten willen sturen, de identiteit van de klant verifiëren wanneer het om transacties van meer dan 1.000 euro in crypto gaat.

In ander controversieel nieuws was te lezen dat zelfbeheerde wallets helemaal illegaal zouden worden. Dat bleek later echt niet zo te zijn. In dit artikel nemen we een diepere duik in de nieuwe wet- en regelgeving.

Ripple krijgt mogelijk $2 miljard boete in XRP rechtszaak

De Ripple rechtszaak is nog altijd niet volledig afgelopen. Alhoewel Ripple grote overwinningen wist te behalen, bleek deze week dat de Securities and Exchange Commission (SEC) nog altijd niet van plan is de handdoek volledig in de ring te gooien.

Nu eist de SEC dat Ripple $876 miljoen in onterechte winst terugbetaalt. Daar bovenop wil het nog eens $198 miljoen aan rente en een boete van $876 miljoen betaald zien worden. Daarmee komt het totale bedrag op $1,95 miljard uit. Ripple zelf is hier uiteraard helemaal niet blij mee.

Grote cryptobeurs KuCoin aangeklaagd

Dat de Verenigde Staten op oorlogspad zijn in cryptoland is al langer bekend. Ook deze week werd dat weer duidelijk. KuCoin, een grote internationale cryptobeurs, werd namelijk aangeklaagd. Ook de oprichters van het platform worden voor de rechter gesleept.

Volgens de Amerikaanse autoriteiten zouden de oprichters geprobeerd hebben te verhullen dat zij ook Amerikaanse gebruikers hebben. Hierdoor konden ze de Amerikaanse anti-witwaswetten omzeilen. In totaal zouden er 9 miljard dollar aan illegale transacties hebben plaatsgevonden.

Alleen vandaag nog: 20 euro gratis crypto bij Bitvavo

Overweeg je in crypto te investeren of ermee te handelen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft Bitvavo een gratis welkomstbonus van 20 euro weg aan nieuwe gebruikers. Met deze 20 euro kunnen nieuwe gebruikers meteen een of meerdere van de 200 op Bitvavo-ondersteunde cryptocurrencies kopen.

Let op: deze actie loopt vandaag, 31 maart, af. Klik op de onderstaande knop om een account aan te maken.

Pak 20 euro gratis

Cryptokoning SBF krijgt te horen hoelang hij de cel in moet

Tot slot was er natuurlijk het grote nieuws rondom FTX’s ex-CEO Sam Bankman-Fried. De man achter het fiasco dat FTX heeft, ooit een gigantische exchange maar inmiddels failliet, kreeg te horen dat de rechter hem 25 jaar achter het tralies wil stoppen.

Uiteraard gaat SBF in hoger beroep. Met het vonnis van 25 jaar zou de gevallen cryptokoning overigens alsnog weg kunnen komen met slechts 12,5 jaar achter de tralies.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment