Ripple concurrent Stellar verwelkomt euro stablecoin

Louise de Graaf


In een baanbrekende stap kondigt de Stellar Development Foundation (SDF) met trots de lancering aan van de EURC stablecoin op het eigen blockchain-netwerk. Deze stap markeert een belangrijke mijlpaal voor het betalingsplatform, dat bekend staat om zijn cryptocurrency stellar lumens (XLM).

Het versterkt de positie van het betalingsplatform als toonaangevend blockchain-protocol voor grensoverschrijdende betalingen. Stellar heeft zich gevestigd als een geduchte concurrent van Ripple (XRP).

Stellar krijgt euro stablecoin: EURC

De stablecoin EURC is 1:1 gekoppeld aan de waarde van de de euro en wordt uitgegeven door Circle, het bedrijf achter de populaire USDC stablecoin. De EURC werd gelanceerd op 26 september op het Stellar netwerk.

Deze stablecoin stond eerder bekend als ‘EUROC’, maar werd op 23 september door Circle omgedoopt tot zijn huidige benaming.

Het handelen in EURC was voorheen alleen beschikbaar op twee andere crypto-netwerken: Ethereum (ETH) en Avalanche (AVAX).

Ripple concurrent breidt verder uit

Met deze lancering van EURC op Stellar, opent het netwerk de deuren voor de inwoners van Europa, maar gebruikers over de hele wereld hebben toegang tot de EURC. Transacties met deze stablecoin zijn 24/7 beschikbaar en worden gekenmerkt door lage kosten met een vrijwel onmiddellijke verwerkingstijden.

Volgens de Bank of International Settlements (BIS) is de euro de op één na meest verhandelde valuta ter wereld. Rachel Mayer, Vicepresident Product Management bij de Stellar Development Foundation, benadrukt de betekenis van deze samenwerking:

“De lancering van EURC op Stellar heeft de potentie om de Europese remittance-corridors, grensoverschrijdende betalingen, treasury management en uitbetaling van hulp ingrijpend te verbeteren.”

De integratie van EURC op het netwerk van Stellar is niet de eerste stablecoin die de groei van het Stellar eco-systeem stimuleert. In 2021 lanceerde het platform al de USDC stablecoin van Circle. De stablecoin EURC is reeds al in gebruik genomen door Ripio, een toonaangevend crypto-bedrijf in Latijs-Amerika dat zijn activiteiten uitbreidt naar Spanje.

Stellar werd in 2014 gelanceerd door medeoprichter Jed McCaleb, tevens medeoprichter van Ripple.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment