Rich Dad auteur: Koop Bitcoin en goud voor aankomende crash

Louise de Graaf


De auteur van het bekende financiële boek Rich Dad Poor Dad, Robert Kiyosaki, schuift zijn mening over Bitcoin (BTC), goud en de algemene economie nooit onder stoelen of banken. In een recente post op X, het voormalige Twitter, deelde de Amerikaan zijn mening over de economie en ziet het er niet goed uit.

Grote crash aanstaande?

Kiyosaki voorspelt een enorme economische crash en raadt beleggers aan hun beleggingsportefeuilles aan te passen om op die manier hun vermogen te beschermen.  De auteur heeft met name kritiek op de traditionele manier van investeren. 60% in obligaties wordt gestopt omdat dit een veilige keuze zou zijn. Kiyosaki suggereert dat deze investeringsaanpak niet bestendig zal zijn tegen de verwachte economische crash.

Robert noemt verschillende zorgwekkende factoren die momenteel invloed hebben op de economie, zoals de forse inflatie. Dit kan de koopkracht van het publiek verminderen, wat op zijn beurt de consumptie en economische groei kan beïnvloeden. Inflatie kan ook leiden tot onzekerheid op de markt, wat investeringen en economische planning kan hinderen. Daarnaast ziet de auteur ook de mogelijke introductie van een digitale munteenheid van de centrale bank (CBDC) als een probleem. Als laatste noemt hij het wanbeleid van de Amerikaanse overheid wat invloed kan hebben op de mondiale economische trends.

Als tegenreactie adviseert de Amerikaan dat beleggers hun portefeuilles dusdanig moeten aanpassen met een significant percentage aan goud, zilver en BTC. Kiyosaki gelooft dat deze activa wel het potentieel hebben om een crash te weerstaan omdat zowel edelmetalen als Bitcoin een aspect van schaarste hebben.

Kiyosaki zijn Bitcoin voorspelling

In een andere post op X liet Kiyosaki weten dat Bitcoin in potentie tot een waarde van $135.000 kan stijgen. De auteur voorspelde daarnaast ook een aanzienlijke waardestijgingen in de edelmetaalmarkt, met goud dat mogelijk $3.700 per ons bereikt, en zilver dat van $23 naar $68 per ons springt.

Het Nederlandse GoldRepublic heeft nu een tijdelijke actie waarmee ook bitcoin beleggers van de stijgende goudkoers kunnen profiteren. Voor nieuwe klanten die hun edelmetaal avontuur beginnen met een aankoop van ten minste 100 euro aan goud, zilver of platina, schenkt GoldRepublic namelijk een gram goud ter waarde van €60.

Het bericht Rich Dad auteur: Koop Bitcoin en goud voor aankomende crash verscheen eerst op Crypto Insiders.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment