Rapper Drake deelt Bitcoin video met zijn 146 miljoen Instagram volgers

Louise de Graaf


De beroemde Amerikaanse artiest Drake plaatste op dinsdag een video over bitcoin (BTC) op zijn Instagram kanaal.

De video vertoont een stukje van een interview met Michael Saylor, de CEO van MicroStrategy en een van de grootste hedendaagse bitcoin voorstanders. De post van Drake hint op de toenemende particuliere interesse in de crypto sector.


Start gratis met crypto ūüďą: Alle Nederlanders krijgen in maart ‚ā¨20,- gratis crypto

Keren particuliere investeerders terug naar crypto?

Het is niet de eerste keer dat Drake iets met de wereld deelt over crypto. In het verleden poste hij namelijk al eerder video’s en foto’s van het wedden op sportwedstrijden. Dit deed hij vooral met bitcoin.

Maar met de video van Saylor is dit wel de eerste keer dat hij concreet zijn steun uitspreekt voor bitcoin.

De video die hij postte is een fragment uit het interview van Michael Saylor met CNBC. In het interview wordt Saylor gevraagd of bitcoin ooit een betaalmiddel kan zijn. Hierop reageert hij dat dat niet hoeft en hij suggereert dat bitcoin beter gezien kan worden als een oppotmiddel.

Als je tijdens vorige bull-run al in de crypto-wereld zat, dan kun je je waarschijnlijk wel de talloze Amerikaanse beroemdheden herinneren die bepaalde crypto-projecten steunden. Hoewel het in dit geval iets anders ligt, is het bericht van Drake wel een van de eerste beroemdheden in lange tijd die zich positief uitspreekt over crypto. 

Michael Saylor pakt door met bitcoin

Het bericht van Drake zou dus een indicatie kunnen zijn van groeiende particuliere interesse in de crypto sector. Drake heeft nota bene honderd miljoenen volgers op zijn social media kanalen. Volgens een reactie is Drake echter een ervaren bitcoin bezitter en hoeft het niet te betekenen dat ‚Äúparticuliere investeerders terug zijn‚ÄĚ. Zo was hij afgelopen bull-run ook al van de partij en heeft hij tijdens de bear-markt zijn bitcoin vastgehouden om, zoals eerder vermeld, te gokken op sportwedstrijden.

Dat Drake ervoor kiest om Saylor te citeren is geen verrassing. De CEO van MicroStrategy is wellicht de allergrootste bitcoin-bull van de afgelopen jaren. Eerder deze week haalde Saylor met zijn bedrijf MicroStrategy weer de voorpagina’s. Het bedrijf voegde nog maar eens 12.000 BTC toe aan de schatkist met een totale investering van $800 miljoen. Daarmee komt de totale hoeveelheid bitcoin in bezit van MicroStrategy op 205.000 BTC uit ter waarde van ongeveer $15 miljard. . Dit is ongeveer 1 procent van alle bitcoin in omloop.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment