Professor haalt uit naar het anti-bitcoin beleid van Greenpeace

Louise de Graaf


Milieuorganisatie Greenpeace is geen voorstander van bitcoin (BTC). Volgens de organisatie is bitcoin zeer vervuilend voor het milieu. De milieuorganisatie had zelfs een speciale “Change the Code” campagne opgezet waarmee het een transitie van bitcoin naar een proof-of-stake systeem wilde bewerkstelligen.

Volgens Troy Cross, een professor aan de Reed College in Portland, is het anti-bitcoin beleid van Greenpeace volkomen onterecht. In een uitgebreid Twitterbericht bespreekt hij het beleid van Greenpeace en wijst hij op de tekortkomingen.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Greenpeace snapt niks van bitcoin (BTC)

De strekking van het verhaal van Cross is dat Greenpeace zich totaal niet heeft verdiept in de bitcoin mining industrie. DHet roept leuzen als “Change the Code”, maar heeft helemaal geen experts geraadpleegd om meer te leren over de achterliggende technologie van bitcoin.

De grootste kritiek van Greenpeace is het klassieke “slecht voor het milieu” argument. Greenpeace lijkt echter niet op de hoogte te zijn van de talloze mining projecten die methaan affakkelen om energie te genereren. Deze initiatieven voorkomen juist de uitstoot van broeikasgassen. Lees hier meer over deze interessante en duurzame mining projecten.

Ook is Greenpeace volgens Cross totaal niet op de hoogte van de rol van bitcoin mining in de globale energie transitie. 

“Als ze echt interesse hadden in bitcoin’s impact op het milieu, dan hadden ze geleerd dat bitcoin streeft naar het gebruik van de goedkoopste energie. Wanneer zo’n koper van energie flexibel, verplaatsbaar en schaalbaar is, is deze op lange termijn goed voor de energie transitie.”

Dubbele agenda?

Aldus Cross, die speculeert dat de anti-bitcoin agenda niet oprecht is, maar gedreven wordt door bepaalde donateurs. 

“Hun doel is altijd geweest om de reputatie te schaden van iedereen die iets met bitcoin te maken heeft, en om anti-bitcoin wetgevingen te promoten.”

Cross concludeert zijn betoog door nog een paar absurde artikelen van Greenpeace aan te halen. Zo schreef de organisatie in 2017 dat bitcoin tegen 2020 alle energie op aarde zou gebruiken. Cross zegt dat we daarentegen, vandaag de dag in 2023, de bitcoin mining industrie tot bloei zien komen.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment