Pro-Bitcoin president Milei zweert einde centrale bank en machtsmisbruik

Louise de Graaf


Javier Milei, de onlangs gekozen president van Argentinië, belooft aan zijn landgenoten om alle politieke privileges te beëindigen. Deze vrij radicale ideeën leverden een grote bijdrage aan zijn overwinning van het Argentijnse presidentschap.

Milei wordt door de media gezien als een man met een opmerkelijke persoonlijkheid met een sterke voorkeur voor bitcoin (BTC). Vóór de verkiezingen maakte Milei een statement waarin hij bitcoin beschouwde als een tegenreactie tegen de oplichting van centrale bankiers.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Argentijnse president: politici staan niet boven het volk

De Argentijnse president is van mening dat geld thuishoort in de particuliere sector. Hij ziet bitcoin als de vertegenwoordiger om het geld terug te brengen naar zijn oorsprong. Milei belooft het Argentijnse volk om het inflatieprobleem in het land op te lossen door de Banco Central de la República Argentina (BCRA) te sluiten.

In een recente toespraak vergelijkt Milei de politici in Argentinië met financiële derivaten. Hij omschrijft het Argentijnse volk als de basiswaarde die deze politici vertegenwoordigen. Hiermee wil hij benadrukken dat politici niet boven het volk staan.

Hij zegt dat politici waanideeën hebben door te denken dat ze boven het volk staan. Volgens Milei kunnen deze volksvertegenwoordigers alleen bestaan als ze de bevolking dienen.

Met deze uitspraak lijkt de pro-bitcoin president vastbesloten om een einde te maken aan alle politieke privileges in Argentinië.

“Als ze het verknoeien, zullen niet alleen de eerlijke Argentijnen de gevolgen dragen. De politici zullen nog meer lijden. Ze zullen moeten leven zoals de eerlijke Argentijnen leven. Hun privileges zijn voorbij. Het feest is voorbij.”

Pro-bitcoin president wil Argentijnse centrale bank sluiten

Milei herhaalt ook dat hij nog steeds van plan is om de centrale bank van Argentinië te sluiten. Hij zegt dat hier niet over te onderhandelen valt.

De extreemrechtse libertair heeft meerdere controversiële ideeën. Zo wil hij een einde maken aan sociale bijstand, het vrij dragen van wapens toestaan, het legaliseren van de verkoop van menselijke organen en de Argentijnse peso vervangen met de Amerikaanse dollar.

Desondanks wordt hij onthaald in de bitcoin gemeenschap omdat hij een voorstander ervan is. Sinds zijn gekozen presidentschap nadert de BTC koers  in Argentinië al zijn recordhoogte.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment