presidentskandidaten zetten crypto op agenda

Louise de Graaf


In deze snel evoluerende wereld van digitale valuta heeft bitcoin (BTC) zich al jaren stevig gevestigd als een belangrijk gespreksonderwerp. Niet alleen in de financiële kringen, maar ook in de politieke arena worden er verschillende beleidsplannen opgesteld om deze digitale munt te integreren.

Over de hele wereld zijn er presidentskandidaten die de voordelen van de bitcoin actief benadrukken. Met de Amerikaanse presidentsverkiezingen in het vooruitzicht, stijgt de spanning in de wereldwijde crypto-gemeenschap.

Amerikaanse presidentskandidaten krijgen geen genoeg van bitcoin

Meerdere zowel Republikeinse- als Democratische presidentskandidaten in de VS hebben aangegeven groot voorstander te zijn van bitcoin. Onlangs maakte John F. Kennedy Jr. bekend dat hij voor ieder van zijn kinderen 2 BTC investeerde. Ron Desantis beloofde tijdens een campagne-evenement de oorlog tegen bitcoin te stoppen.

Ook de op één na populairste Republikeinse presidentskandidaat Vivek Ramaswamy laat van zich horen. Hij heeft bitcoin op de voorgrond van zijn campagne gebracht en werkt aan een uitgebreid wetgevend kader voor crypto.

Ramaswamy verwelkomt voor zijn campagne donaties in bitcoin en benadrukt de rol van concurrentie en innovatie in de cryptowereld. Zijn standpunt is duidelijk: “Bitcoin moet niet gereguleerd worden als een effect.”

Bitcoin ook in trek bij Zuid-Amerikaanse landen

Niet alleen in de Verenigde Staten wordt ’s werelds meest bekende cryptocurrency gepromoot. In Argentinië is Javier Milei, de leider in de voorverkiezingen voor de presidentsverkiezingen, de man die zich inzet voor bitcoin.

Als econoom en hoofd van de libertaire beweging La Libertad Avanza, pleit Milei voor de dollarisering van de Argentijnse economie. Hij sprak zich eerder uit over de rol die bitcoin zou kunnen spelen in een proces om centrale banken buiten spel te zetten.

Milei heeft zijn populariteit mede te danken aan een interview met de Amerikaanse journalist Tucker Carlson. Sinds dit interview, met meer dan 421 miljoen views op X (Twitter), is ook de wereldwijde aandacht op hem gevestigd.

De eerste vrouwelijke presidentskandidaat in Mexico, Indira Kempis, staat ook bekend om haar enthousiasme voor bitcoin. Ze benadrukt dat een snelle adoptie van bitcoin voor haar thuisland mooie kansen biedt. Senator Kempis, die uitkomt voor de Mexicaanse Movimiento Ciudadano partij, stelt zelfs voor een bitcoin-wet à la El Salvador in te voeren in Mexico.

Wereldwijde rol voor bitcoin

Het zijn echter niet alleen deze kandidaten die zijn ingestapt op de bitcoin trein. Wereldwijd zijn er vele andere politici die de populaire munt in hun agenda’s opnemen. De groeiende invloed van bitcoin in de wereld van de politiek toont aan dat digitale valuta niet langer genegeerd kunnen worden.

Terwijl deze kandidaten verschillende benaderingen hebben, delen ze allemaal de visie dat bitcoin een rol kan spelen in de toekomst van financiën en economie.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment