Positieve signalen eerste Bitcoin ETF na aanpassingen door BlackRock

Louise de Graaf


BlackRock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder, is een van de kanshebbers voor een mogelijke bitcoin (BTC) spot Exchange Traded Fund (ETF). De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) moet uiterlijk 15 maart 2024 een beslissing vellen over de poging van de financiële reus. Gedurende het beoordelingsprocedure leunt BlackRock niet bepaald achterover. Het heeft namelijk enkele wijzigingen aangebracht die de kans op goedkeuring zouden moeten vergroten.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

BlackRock wijzigt bitcoin ETF

Eerder deze maand kon je op Crypto Insiders lezen dat de SEC commentaar had toegevoegd aan de lopende aanvragen zodat de bedrijven deze aan kunnen passen. ARK Invest en Fidelity hebben hun aanvragen sindsdien al gewijzigd en nu is het stokje wat dat betreft doorgegeven aan BlackRock.

Uit een indiening van 18 oktober blijkt namelijk dat BlackRock een aangepaste prospectus heeft ingediend bij de Amerikaanse toezichthouder. Een prospectus verwijst naar het officiële document van BlackRock als onderdeel van het registratieproces dat specifieke informatie bevat met betrekking tot het beursfonds en de blootstelling aan bitcoin.

Opvallende wijzigingen in de nieuwe indiening omvatten erkenning van de concurrentie in de race om een goedkeuring voor een bitcoin spot-ETF, evenals gedetailleerde uitleg over de prijsstelling en rapportagemechanismen van het product.

Zo wordt er vermeld dat er geen garantie is dat het fonds ‘’door de concurrentie een initiële marktacceptatie en schaalgrootte zal bereiken’’.

De volgende deadline voor BlackRock binnen de beoordelingsprocedure ligt op 15 januari. Dit is tevens de laatste keer dat de SEC haar besluit uit kan stellen. In het verleden heeft de financiële waakhond altijd om uitstel gevraagd bij alle tussentijdse deadlines. Alle ogen zijn dus gericht op het eerste kwartaal van volgend jaar.

In totaal zijn er nog 11 andere giganten in de strijd om een bitcoin spot-ETF op de Amerikaanse markt te krijgen.

Bitcoin risico

BlackRock heeft bovendien een risico-openbaarmaking gewijzigd met betrekking tot de manier waarop de aandelenkoersen kunnen worden beïnvloed door chaotische gebeurtenissen in de crypto-industrie.

Terwijl BlackRock eerder inging op de manier waarop fraude en veiligheidsfouten rond grote crypto exchanges het fonds zouden kunnen beïnvloeden, breidde de activabeheerder haar waarschuwing uit naar bitcoin zelf, waarvan de markt ”ongereguleerd” is en ”gebrek aan transparantie” vertoont.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment