Polygon lanceert POL op Ethereum: wat gebeurt er nu met MATIC?

Louise de Graaf


Polygon Labs heeft recentelijk een belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van haar ecosysteem door de lancering van een nieuwe token: Polygon (POL), die uiteindelijk de huidige token, MATIC, zou moeten vervangen. Dit nieuws volgt op een aankondiging op 25 oktober waarin het team onthulde dat het POL-tokencontract succesvol naar het Ethereum (ETH) netwerk is gemigreerd.

Polygon 2.0 en de toekomst van MATIC

De introductie van POL markeert een cruciaal moment in de uitrol van de Polygon 2.0 roadmap. De toekomstplannen omvatten de lancering van een nieuwe stakingslaag voor het Polygon-ecosysteem, de upgrade van het huidige proof-of-stake (PoS) netwerk naar zkEVM layer-2, en de creatie van een gedeeld liquiditeitsprotocol voor alle Polygon-netwerken. Uiteindelijk zal Polygon 2.0 een heel ecosysteem aan andere zero knowledge layer-2 netwerken mogelijk moeten maken, naar eigen zeggen de ‘value layer’ van het internet.

Polygon Labs benadrukt dat POL momenteel nog niet in gebruik is binnen enige systemen van het Polygon-netwerk. Staking wordt nog steeds uitgevoerd met de oude bekende token, MATIC, en ook gas fees, ofwel transactiekosten, op het netwerk worden nog steeds met MATIC betaald.

Voor gebruikers, validators en app-ontwikkelaars is het belangrijk om te weten dat er momenteel geen noodzaak is om hun MATIC in te wisselen voor POL. Dit geeft enige ademruimte en tijd voor aanpassing binnen de community. De nieuwe POL-token, voluit genoemd, zal naar verwachting een vergaande nieuwe functies ondersteunen. Gebruikers zullen vier jaar de tijd hebben om hun MATIC om te zetten in POL. Dit kan via het speciaal hiervoor ontworpen smart contract.

Met de lancering van POL en de verdere ontwikkeling van Polygon 2.0, breekt een spannende tijd aan voor zowel Polygon Labs als de gehele crypto gemeenschap. Het blijft afwachten hoe de integratie van POL zal verlopen en welke invloed dit zal hebben op de positie en functionaliteit van Polygon in het steeds veranderende landschap van decentralized finance. Nu al is Polygon een van de populairste layer-2 netwerken op Ethereum, maar duidelijk is dat de ambitie van het team hier niet eindigt.

Het bericht Polygon lanceert POL op Ethereum: wat gebeurt er nu met MATIC? verscheen eerst op Crypto Insiders.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment