Polkadot viert grote mijlpaal nadat ecosysteem snelle groei ervaart

Louise de Graaf


Het Polkadot (DOT) ecosysteem heeft een aanzienlijke groei in gebruikersactiviteit ervaren. Dat blijkt uit data van Parity Data en een post van het officiële account van Polkadot op X. In de laatste statistieken is er een recordaantal van meer dan 605.203 actieve adressen te zien.


Kan dogecoin opnieuw met 1.500% gaan stijgen?

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

Moonbeam het populairst binnen Polkadot ecosysteem

Moonbeam, het cross-chain smart contract-platform, vertegenwoordigt het overgrote deel van de actieve accounts binnen Polkadot. Het vertegenwoordigt namelijk bijna de helft van alle actieve adressen met ongeveer 248.000 van de 605.000 die binnen Moonbeam actief zijn. Daarna volgt Polkadot zelf met 191.000 actieve adressen.

Het aantal actieve adressen in maart is een flinke toename vergeleken met de maand ervoor. Toen waren nog slechts 419.061 adressen actief. Een jaar geleden waren nog 227.306 adressen actief binnen Polkadot.

Het aantal actieve wallets binnen het Polkadot-ecosysteem in het afgelopen jaar.
Het aantal actieve wallets binnen het Polkadot-ecosysteem in het afgelopen jaar. – Bron: Parity Data.

Innovatie en Veiligheid als Sleutel tot Succes

Polkadots opzet is erop gericht om interoperabiliteit van verschillende chains te stimuleren. Naarmate er meer gebruikers en applicaties bij zijn komen, is de kans dat het netwerk zijn maximale capaciteit bereikt ook groter geworden. Op X laat Polkadot weten dat het hier al tijdens de ontwikkeling rekening mee heeft gehouden en zich hier dus geen zorgen over maakt:

“De activiteit blijft groeien in het Polkadot-ecosysteem, waar veel apps speciale blokruimte gebruiken om problemen zoals netwerkspam te voorkomen. Polkadot gaat over flexibiliteit zonder concessies te doen aan veerkracht. Uiteindelijk komt dit de gebruikers ten goede.”

Het project lijkt hiermee ook enigszins in te haken op de problemen bij Solana (SOL). Dat netwerk kampt met het probleem dat veel transacties falen wat weer het gevolg is van de enorme druk op het netwerk. De ontwikkelaars van dat netwerk hebben inmiddels al een datum geprikt om het probleem te verhelpen.

Dat lijkt Polkadot er dus niet van de weerhouden om zich te profileren als project dat wel met grote druk om kan gaan.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 332

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment