PayPal rolt internationale betalingen met crypto uit

Louise de Graaf


Afgelopen zomer introduceerde PayPal zijn PYUSD-stablecoin. Dit was een enorme stap, want het was één van de eerste traditionele financiële bedrijven die op grootse wijze de wereld van stablecoins instapte. Maar er waren waren een hoop obstakels. Om de positie van PYUSD verder te verzekeren laat PayPal je de token vanaf nu gebruiken voor internationale betalingen.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

Nieuwe functie voor PayPal stablecoin

In een persbericht schrijft PayPal dat het via dochteronderneming Xoom vanaf nu mogelijk is om internationale transacties te doen met PYUSD. Voorheen was het alleen mogelijk om binnen bepaalde landen zelf te betalen met de stablecoin, maar nu kun je de token dus ook gebruiken om bijvoorbeeld geld te versturen naar familieleden in het buitenland.

Wel heeft zowel de ontvangende als de zendende partij een PayPal-account nodig. De tokens worden namelijk automatisch overgezet in de fiat-valuta die de zender selecteert voor de ontvanger.

Verder benadrukt PayPal dat het over het algemeen gemiddeld 6% kost om 200 Amerikaanse dollar naar het buitenland te versturen. Op Xoom is er een optie voor lagere transactiekosten, alhoewel het niet duidelijk is hoe laag deze precies zijn.

Of de dienst binnenkort ook in Nederland en België volledig beschikbaar zal zijn is ook niet duidelijk. Vooralsnog is de Verenigde Staten het enige ondersteunde land voor de zendende partij. De ontvangende partij kan gevestigd zijn in meer dan 160 verschillende landen.

PYUSD adoptie nog beperkt

De introductie van PYUSD was echt een primeur, ondanks dat daarvoor bijvoorbeeld ook verschillende banken zijn geweest die een stablecoin-project hebben geïntroduceerd. De industrie hoopte op een snelle en enorme adoptie, maar dit bleef een tijd grotendeels uit. Volgens CoinGecko ligt de marktwaarde van PYUSD op dit moment op slechts 191 miljoen dollar, waardoor het pas op de twaalfde plaats van alle stablecoins staat.

Toch werkt de betalingsprovider hard aan de uitbreiding van het ecosysteem. Afgelopen september voegde PayPal namelijk ondersteuning voor de token toe op zijn peer-to-peer betalingsapp Venmo. In februari piekte de marktwaarde van PYUSD op ongeveer 310 miljoen dollar.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment