Oudste bank van VS investeert in Bitcoin ETF’s

Louise de Graaf


De ‘’Bank of New York Mellon Corporation’’ (BNY Mellon) is één van de oudste en grootste banken van de Verenigde Staten. Met een beheerd vermogen van $49 biljoen is het op dit vlak zelfs dé grootste op aarde. Niet gek dus dat er in de financiële wereld veel ogen op een bank als BNY Mellon gericht zijn. Recentelijk heeft BNY Mellon bekendgemaakt dat ze investeringen hebben gedaan in ETF’s, en hiermee zetten ze wellicht een nieuw tijdperk in de traditionele financiële sector in gang.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

De BTC-investeringen van de BNY Mellon

Recentelijk ingediende documenten bij de SEC maken duidelijk dat BNY Mellon heeft geïnvesteerd in aandelen in Grayscale’s Bitcoin Trust (GBTC), evenals aandelen in BlackRock’s IShares Bitcoin Trust (IBIT), uitkomend op een totaalbedrag van ongeveer $1,2 miljoen.

Hoewel deze $1,2 miljoen voor een bank als BNY Mellon niet heel veel is, heeft het vooral veel symbolische waarde. Zo wil BNY Mellon zich profileren als een bank die de invloed van cryptocurrencies niet onder tafels of banken wil schuiven, maar juist mee wil doen in deze snel veranderende markt. Zo begon BNY Mellon in 2022 bijvoorbeeld al met de introductie van crypto bewaar oplossingen voor speciale klanten. Hiermee laten ze zien dat het integreren van digitale activa naast de traditionele activa de toekomst is.

De cryptotrend is gezet voor BNY Mellon

Hoewel BNY Mellon één van de voorlopers is, zijn er meerdere grote Amerikaanse banken en bedrijven op Wall-Street die momenteel bezig zijn met investeren in deze zogenaamde spot Bitcoin ETF’s. Dit blijkt uit de recentelijk vrijgegeven 13F Filings.

Uit een analyse van deze 13F filings door Macroscope komt een opvallende trend naar boven. Vooral onder conservatieve vermogensbeheerders in midden – en het middenwesten van Amerika zijn de Bitcoin ETF’s in populariteit toegenomen. Het lijkt erop dat deze vermogensbeheerders de Bitcoin ETF’s gebruiken als tegenhanger tegen de inflatie en onzekere Amerikaanse economie.

Al met al lijkt het erop dat de traditionele financiële sector langzaam maar zeker begint mee te bewegen met de groeiende acceptatie en positieve perceptie van cryptocurrencies. En dit is voor een groot gedeelte te danken aan een bank als BNY Mellon.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment