Oprichter crypto beurs gearresteerd: $25,7 miljoen weggesluisd

Louise de Graaf


De oprichter van de Taiwanese cryptobeurs ACE is gearresteerd op beschuldiging van fraude. Volgens lokale media heeft David Pan van ACE samen met 13 anderen fraude ter waarde van $25,7 miljoen gepleegd.


­čÜÇ Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Inval op hoofdkantoor cryptobeurs

Volgens rapporten werd de oprichter van ACE door de Taiwanese autoriteiten gearresteerd op verdenking van fraude. De arrestaties werden uitgevoerd na een grootschalig onderzoek van de Taiwanese politie. De beschuldigingen tegen de oprichter zijn ernstig en werpen een schaduw over de integriteit van ACE, een platform dat bekend staat om zijn rol in de Aziatische wereld van crypto.

Niet alleen oprichter David Pan is opgepakt. Hij en 13 andere verdachten zouden betrokken zijn bij ┬ą200 miljoen ($25,7 miljoen) aan illegale winsten. De arrestatie vond plaats tijdens een politie-inval op het hoofdkantoor van ACE. Naast het beheerde geld van de 14 verdachten werd ook ongeveer $35 miljoen aan crypto-activa van het bedrijf in beslag genomen door de autoriteiten.

Pan en zijn compagnon Lin worden ervan beschuldigd gedurende drie jaar samen te werken. In deze periode maakten ze gebruik van valse advertenties op sociale media om investeerders te lokken en hen aan te zetten tot het investeren in waardeloze cryptocurrencies. Hieronder was MOCT de grootste boosdoener.

Beslagname van enkele cryptomiljoenen

Bij de woning van Lin werd volgens het verslag NT$111,52 miljoen ($3,6 miljoen) aan contant geld in beslag genomen. Pan had een vergelijkbaar bedrag in illegaal bezit, verspreid door zijn woning.

Een woordvoerder van ACE Exchange informeerde dat de gearresteerde verdachten geen werknemers van ACE zijn. De woordvoerder voegde eraan toe dat hoewel Pan het bedrijf heeft opgericht, hij in 2022 is gestopt met dagelijkse operationele betrokkenheid. ACE Exchange werkt momenteel samen met het politieonderzoek als getuige.

Naar aanleiding van het nieuws heeft ACE naar verluid besloten om alle handel in MOCT-munt te stoppen net 8 januari. De woordvoerder meldde dat veel eigenaren van de munt deze al hadden ingewisseld voor kortingsbonnen en hotelaccommodaties.

Post Views: 210Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment