Openbare cryptobeurs groeit als kool in Nederland: zo werkt het

Louise de Graaf


Het in 2017 opgerichte decentrale crypto-handelsplatform dYdX is nu al niet meer weg te denken uit het crypto-landschap. In enkele jaren is dYdX uitgegroeid tot een van de leidende gedecentraliseerde exchanges (DEX), dat zich sterk onderscheidt van zijn concurrentie. Met voortdurende innovaties verovert het platform crypto-fanaten van over de hele wereld, waaronder ons kikkerlandje.

Decentrale crypto exchange met unieke mogelijkheden

dYdX heeft zich gevestigd als een belangrijke speler in de wereld van decentralized finance (DeFi). Het was een van de eerste platforms die complexe financiële instrumenten in een volledig gedecentraliseerde omgeving introduceerde. De DEX heeft zijn steentje bijgedragen aan de innovatie in DeFi, een belangrijke tak binnen de cryptosector, door het mogelijk te maken met hefboomwerking (leverage) te handelen.

dYdX biedt een reeks geavanceerde handelsproducten aan, waaronder perpetuele contracten. Dit zijn een specifieke vorm van futures contracten die geen vaste vervaldatum hebben. potentiële winsten te vergroten.

Op dYdX kunnen handelaren terecht voor een breed scala aan crypto-activa, en een hefboomwerking tot 20x. Ervaren handelaren kunnen profiteren van de geavanceerde functies en het potentieel voor hogere winsten die dYdX biedt. Met het toegankelijke en gebruiksvriendelijke interface kunnen ook beginners terecht bij dYdX.

In tegenstelling tot een gecentraliseerde exchanges (CEX), zoals bijvoorbeeld Coinbase, is er geen centrale autoriteit die de touwtjes in handen heeft bij dYdX. Je hoeft geen strenge KYC-procedure te verlopen, maar hebt slechts een eigen crypto-wallet nodig om gebruik te kunnen maken van de handelsfuncties.

De DEX draait op smart contracts op het Cosmos netwerk. Het belangrijkste verschil met een een gecentraliseerde beurs is dat je direct vanuit je eigen wallet transacties uit kunt voeren, zonder dat je je crypto uit handen moet geven aan de desbetreffende exchange. Bij een DEX als dYdX behoud jij als gebruiker de controle over je private keys en dus over je crypto-bezit.

In 2021 lanceerde dYdX tevens zijn eigen governance token, DYDX, wat een belangrijke stap was in de richting van verdere decentralisatie. De token stelt houders in staat om te stemmen over belangrijke beslissingen met betrekking tot de ontwikkeling en het beheer van het platform, waardoor de gemeenschap direct betrokken wordt bij de toekomst van dYdX.

Populariteit dYdX neemt sterk toe

Door de jaren heen heeft dYdX aanzienlijke groei gezien in zowel gebruikersaantallen als in handelsvolume. Deze groei heeft ook geleid tot een toename van de liquiditeit op het platform, waardoor het een van de meest liquide DEX’s voor derivatenhandel is geworden

Het handelsvolume van dYdX komt bijna iedere dag ruim boven de 1 miljard dollar uit. Vooral in Azië en Europa heeft het platform de afgelopen jaren een indrukwekkende opmars gemaakt. Het is momenteel de op één-na-grootste DEX van de industrie, maar het streeft ernaar om een groter marktaandeel te winnen ten koste van toonaangevende gecentraliseerde exchanges zoals Binance en Coinbase.

Neem net als duizenden andere Nederlanders een kijkje op het populaire dYdX en handel tegen de laagste tarieven met alle mogelijkheden die een decentrale exchange te bieden heeft.

Ga naar dYdX

Het bericht Openbare cryptobeurs groeit als kool in Nederland: zo werkt het verscheen eerst op Crypto Insiders.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment