Ook VanEck past aanvraag aan

Louise de Graaf


Afgelopen zomer dienden veel financiële instituties opnieuw aanvragen in voor een bitcoin (BTC) ETF, of beursfonds.

Daaronder valt ook de grote vermogensbeheerder VanEck, die vrijdag een aantal aanpassingen maakte aan zijn ETF applicatie. Dat blijkt uit een document ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).


🔔 Vandaag: €56 goud gratis

VanEck past bitcoin ETF aanvraag aan

De kleine aanpassing heeft betrekking op de zogenaamde ‘seed capital investment’. Dit zijn de eerste investeringen in een ETF. Deze eerste investeringen zijn vaak privaat, en nodig om een ETF of ander investeringsproduct van de grond te krijgen.

De aanpassing van de applicatie van VanEck suggereert dat een seed investor in oktober 50 duizend aandelen van het potentiële ETF van VanEck kocht. Opmerkelijk hierbij is dat bij de prijs wordt uitgedrukt in bitcoin.

Dit betekent mogelijk dat de eerste investeringsronde voor het ETF van VanEck wordt uitgevoerd met bitcoin. Bij de andere bitcoin ETF aanvragen zijn deze ‘seed investments’ in dollars.

VanEck is niet het eerste instituut dat een aanpassing aanbrengt aan zijn bitcoin-ETF aanvraag. Van de andere gegadigden deden Bitwise, ARK Invest en 21Shares dit recent ook.

Spoedig een bitcoin ETF?

Al deze wijzigingen suggereren mogelijk dat er vooruitgang plaatsvindt in de onderhandelingen tussen de SEC en de financiële instituties.

Wellicht verzoekt de SEC meer duidelijkheid of eist het specifieke aanpassingen aan de plannen omtrent de applicaties. De aanpassingen lijken dus een goed teken te zijn voor een mogelijke goedkeuring. Tot op heden heeft de SEC de knoop voor een spot bitcoin-ETF nog niet doorgehakt.

De gehele crypto markt lijkt een spoedige goedkeuring te anticiperen, maar de SEC heeft al eens eerder een grote reeks aanvragen massaal afgekeurd. De meest opvallende bitcoin-ETF aanvraag is die van Blackrock, het grootste investeringsfonds ter wereld. In juni steeg de bitcoin koers in rap tempo met meer dan 20 procent nadat bekend werd dat Blackrock een aanvraag indiende.

Help ons en stem op Crypto Insiders!

Het zal je niet ontgaan zijn, we hebben een volledig nieuwe website, met een sterke focus op jou; de lezer. Vlak na de lancering hoorden we dat we genomineerd zijn voor een publieksprijs.

Het betekent veel voor ons als jullie even op ons stemmen, stemmen duurt een minuut – we beloven dat het het waard zal zijn. Stemmen doe je hier!

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment