Ook grote vermogensbeheerder ziet goedkeuring somber in

Louise de Graaf


Foto: T. Schneider/Shutterstock

De cryptomarkt zit nog altijd in spanning over de ethereum (ETH) spot exchange-traded funds (ETFs). Nadat de bitcoin (BTC) ETFs begin dit jaar voor het eerst werden goedgekeurd in de VS, was de markt nog zeer enthousiast dat ook ethereum-ETFs snel zouden volgen.

De markt speculeerde dat de kans groot was dat in mei de Amerikaanse toezichthouder de eerste ethereum-ETFs zou goedkeuren. Die hoop is inmiddels flink ingezakt en ook een van de aanvragers verwacht nu een afwijzing.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

VanEck verwacht niet langer in mei een goedkeuring van ethereum-ETF

VanEck was een van de grote vermogensbeheerders die in januari dit jaar een bitcoin spot-ETF lanceerde.

Jan van Eck, de CEO van de vermogensbeheerder, heeft echter geen vertrouwen meer dat de Securities and Exchange Commission (SEC) in mei de eerste ethereum spot-ETFs zal goedkeuren.

De markt had aanvankelijk verwacht dat eind mei de SEC de eerste ETH-ETF goedkeurt. Dan vallen namelijk de definitieve deadlines voor een aantal aanvragen, waaronder die van VanEck.

De SEC keurde ook pas op het allerlaatste moment de eerste bitcoin spot-ETFs goed. De verwachting was dat dit waarschijnlijk wederom zo zou uitpakken.

Er is echter een groot verschil ditmaal tussen de aanvragen voor een bitcoin-ETF en een ethereum-ETF. In de weken voordat de bitcoin-ETFs werden goedgekeurd, voerde de SEC regelmatig dialogen met de aanvragers.

Het is echter opvallend stil omtrent de ethereum-ETF aanvragen. Van Eck zegt in een interview met CNBC hierover het volgende:

“De gang van zaken in het juridische proces is dat de toezichthouders feedback geven op je aanvraag, en dat is weken aan de gang geweest voor de bitcoin-ETF’s — en nu, wat ethereum betreft, kun je een speld horen vallen,” aldus de CEO van VanEck.

VanEck niet de enige die geen vertrouwen meer heeft in een ethereum ETF

VanEck diende samen met ARK Invest als eersten hun aanvragen in voor hun ethereum-ETFs. De definitieve deadlines voor beide aanvragen vallen op 23 en 24 mei.

Jean-Marie Mognetti, CEO van CoinShares gaf VanEck gelijk en zei tegen CNBC: “Ik verwacht niet dat er iets goedgekeurd wordt in de eerste helft van het jaar.”

Recent gaven de ETF-experts van Bloomberg een gelijksoortige reden waarom zij niet meer verwachten dat een ethereum-ETF in mei wordt goedgekeurd. Ook hen geeft deze ‘radiostilte’ vanuit de SEC geen vertrouwen.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment