Ook Ethereum ETF laat langer op zich wachten: deadlines uitgesteld

Louise de Graaf


De ethereum (ETH) spot Exchange Traded Fund (ETF) aanvragen van vermogensbeheerders ARKInvest en VanEck zullen langer moeten wachten op een reactie van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Een beslissing voor beide aanvragen is namelijk ruim vóór de eerste deadline uitgesteld.

ETF beursfondsen uitgesteld

Eerder deze maand heb je wellicht op Crypto Insiders voorbij zien komen dat dat de twee investeringsbedrijven hun aanvraag hadden ingediend bij de SEC. Specifiek werd op 6 september de zogenoemde ‘19b-4-aanvragen’ op het bureau van de toezichthouder gelegd. Op 26 september werden beide aanvragen gepubliceerd in het Federal Register, wat betekent dat de beoordelingsprocedure waarin de SEC een oordeel zal moeten vellen officieel van start ging.

In totaal heeft de toezichthouder drie tussentijdse deadlines die uitgesteld mogen worden. Vóór de vierde deadline zal hoe dan ook een definitief besluit naar buiten moeten worden gebracht. Voor beide aanvragen stond de eerste deadline pas voor begin november op de agenda. Het nieuws kwam dus geheel onverwachts naar buiten gisteravond.

Het uitstel van de gezamenlijke aanvraag van ARKInvest en 21Shares kwam als eerste aan bod . Specifiek werd er onder andere het volgende geschreven door de SEC:

‘’De Commissie acht het passend om een langere periode vast te stellen waarbinnen actie moet worden ondernomen met betrekking tot de voorgestelde regelwijziging, zodat het voldoende tijd heeft om de voorgestelde regelwijziging en de daarin aan de orde gestelde kwesties te overwegen.’’

De tweede deadline staat gepland voor 26 december.

Het duurde niet lang voordat er ook een reactie kwam op de poging van VanEck. Deze bevatte soortgelijke bewoordingen, maar de volgende deadline staat één dag eerder op de agenda.

Bitcoin ETF uitstel ARKInvest

Het is de tweede keer deze week dat vermogensbeheerbedrijf ARK Invest een deadline in de beoordelingsprocedure van een beursfonds uitgesteld ziet worden. Gisteren kon je namelijk lezen dat de SEC bekend had gemaakt meer tijd nodig te hebben voor de bitcoin (BTC) spot-ETF aanvraag van ARK Invest.

De bitcoin-poging van ARK Invest is eveneens gezamenlijk met de Zwitserse Exchange Traded Product (ETP) uitgever 21Shares. Net als nu besloot de SEC om ruim voor de deadline al een definitief besluit uit te stellen. Bovendien kreeg GlobalX, een bekende uitgever van ETF’s, hetzelfde nieuws te verwerken gisteren.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment