Nvidia aandeel de lucht in: gaan AI-crypto volgen?

Louise de Graaf


Met een grote opwaartse rally steeg het aandeel van Nvidia naar grote hoogte. Na een wat zwakkere periode,lijkt een van de grootste producenten van grafische processoren weer op de goede weg te zijn. De vraag is nu of AI-crypto hier ook de vruchten van gaat plukken.


📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀

Nvidia aandeel stijgt met 15%

Op 19 april sloot het Nvidia aandeel de dag af met een slotkoers van 762 dollar. Sinds die dag is er een flink herstel in gang gezet, met een stijging van maar liefst 15%. Gisteren sloot het aandeel na een stijging van 6,18% op een slotkoers van 877 dollar.

Gedurende deze stijging is er een flinke som geld in het aandeel geïnvesteerd. In de periode tussen 19 en 26 april is de beurswaarde toegenomen met ongeveer 320 miljard dollar. Deze grote bedragen in zulke korte periodes zijn uitzonderlijk. De vraag is dan ook wat er nog meer in het vat zit voor Nvidia.

Positieve impuls op AI-crypto

Eind februari deelde Nvidia de resultaten van het laatste kwartaal van vorig jaar. Het bedrijf had uitzonderlijk goed gepresteerd. Zo behaalde ze een winst van 22,1 miljard dollar en 12,3 miljard dollar aan inkomsten. Dit was een stijging van 265% en respectievelijk 769%. Deze positieve berichtgeving had ook een stijgend effect op de waarde van AI-crypto munten.

Veel investeerders wachten waarschijnlijk de resultaten van het afgelopen kwartaal af, voordat zij opnieuw investeren. Veel cryptohandelaren hopen natuurlijk dat de resultaten positief zijn en dat deze ook een stijgend effect opleveren voor de AI-crypto munten.

Bodem bereikt voor dalende AI-crypto

In februari, kort na de bekendmaking van de sterke resultaten, stegen AI gerelateerde cryptocurrencies met 9%. Ondanks de dalende koers die meerdere coins laten zien, hebben veel handelaren goede hoop op een positieve impuls.

Wanneer de resultaten van het eerste kwartaal ook goed zijn voor Nvidia, zou dit zomaar een stijging in gang kunnen zetten van AI gerelateerde cryptocurrencies. Ook cryptohandelaar “CryptoGodJohn” deelt dat de bodem voor deze crypto’s is bereikt en dat het spannende weken worden richting de bekendmaking van de resultaten van Nvidia uit het eerste kwartaal.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment