nog 100 dagen tot vuurwerk

Louise de Graaf


Met nog maar 100 dagen tot de volgende bitcoin (BTC) halving, bevindt de crypto-markt zich op een kritiek keerpunt. Deze gebeurtenis heeft historisch gezien significante impact op de prijs en het aanbod van bitcoin, waardoor de anticipatie en speculatie onder investeerders en analisten toeneemt. Ontdek hoe deze halving, te midden van de verwachtingen van een spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF) in de Verenigde Staten, de toekomst van BTC kan vormgeven. 2024 gaat een spannend jaar worden voor bitcoin-investeerders.


Bitcoin schiet naar $420.000 op Binance, wat gebeurde er?

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

De impact van de Bitcoin halving

Elke Bitcoin halving vermindert de beloning die BTC miners ontvangen voor het verifiëren van transacties en het toevoegen van nieuwe blokken aan de blockchain, van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Deze gebeurtenis beïnvloedt dus direct de snelheid waarmee nieuwe bitcoins worden gecreëerd en uiteindelijk de totale voorraad.

Historische gegevens suggereren dat halvings vaak voorafgaan aan significante prijsstijgingen, aangezien verminderde toevoer, bij gelijkblijvende of toenemende vraag, de prijs kan doen stijgen. Een simpele kwestie van vraag en aanbod. In het verleden stond elke halving aan de vooravond van een spectaculair bullmarkt voor de koning der cryptocurrencies.

Investeerders en traders bereiden zich voor op verschillende scenario’s na de halving. Sommigen speculeren op een directe prijsstijging, terwijl anderen een meer geleidelijke groei voorzien als gevolg van veranderende marktdynamiek en psychologie. De halving is niet alleen een technisch evenement, maar ook een psychologisch moment waarbij de percepties en strategieën van investeerders kunnen veranderen.

Dat de BTC koers in het verleden hard steeg na een halving geeft tegelijkertijd geen garantie voor een vergelijkbaar scenario later dit jaar. Sommige analisten claimen bijvoorbeeld dat het effect van de halving elke nieuwe halving sterk afneemt. Dat mede doordat we steeds dichterbij de maximale voorraad van 21 bitcoins komen en het creëren van nieuwe bitcoins dus relatief minder van belang is.

Goedkeuring van Bitcoin ETF’s

Terwijl de halving nadert, blijft de mogelijke goedkeuring van de eerste spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten ook een punt van aandacht. Mogelijk hoeven we nog maar een paar dagen te wachten. Hoewel dit potentieel de institutionele adoptie van BTC kan bevorderen en extra liquiditeit kan brengen, wordt de halving gezien als een net zo belangrijke gebeurtenis voor Bitcoin. Er staat een hoop te gebeuren dus in de eerste helft van dit jaar.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment