NL politieke partij wil bitcoin als officieel geld: Nieuwsoverzicht

Louise de Graaf


Elke week blikken we terug op het belangrijkste crypto nieuws van de afgelopen week. Twee weken geleden stond helemaal in het teken van plotselinge stijgingen voor met name bitcoin (BTC), en afgelopen week was net zo verrassend. Veel koersen stegen zelfs nog harder.


šŸŽ Cadeautje: Nederlands bedrijf geeft iedereen deze maand 2 maanden gratis mining

  • Advertentie
  • Rollman Mining

Bitcoin stijgt hard door ETF optimisme

De stijging begon meteen op maandag, toen steeg de koers al met meer dan 10%. Optimisme rondom BlackRocks aanvraag van een spot-ETF lijkt ook deze keer de oorzaak te zijn.

Het optimisme rondom de goedkeuring van deze speciale exchange traded funds is gebleven. Volgens een topman van ETF-uitgever Volatility Shares ligt het voor de hand dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) niet Ć©Ć©n fonds goed zal keuren, maar alle deze bitcoin fondsen tegelijkertijd.

Crypto exchange Coinbase vecht terug

Toch werkt de SEC nog niet op alle vlakken mee, zoals in de rechtszaak met Coinbase. In een motie verklaarde het bedrijf op donderdag dat de SEC probeert om de definitie van een effect te veranderen, zodat het ook de crypto-industrie kan handhaven.


šŸ”” Vandaag: ā‚¬56 goud gratis

Crypto gebruik Hamas minder extreem dan gedacht

Helaas is de Amerikaanse overheid niet bepaald zachtzinnig tegen de crypto-industrie. Onlangs werd bekend dat Hamas cryptocurrencies heeft gebruikt om zichzelf te financieren, waarna de Amerikaanse overheid snel voorstelde om de regels opnieuw aan te scherpen. De angst was dat dit het werk voor de crypto-industrie in de VS praktisch onmogelijk zou maken.

Gelukkig stelde het Ministerie van Financiƫn afgelopen week dat de terrorismeorganisatie ook gebruik heeft gemaakt van andere betalingswegen, waarvoor gebruik zal zijn gemaakt van het traditionele financiƫle systeem.

Ook heeft The Wall Street Journal haar verklaring dat Hamas grote bedragen in cryptocurrencies heeft ontvangen enigszins bijgesteld. Veel van het geld lag bij Palestijnse crypto-dienstverleners, er wordt nu aangenomen dat niet al het geld van Hamas zelf is.


šŸŽ Deze week: Handel je eerste ā‚¬10.000 in crypto helemaal gratis

Heel Nederland aan de bitcoin?

Nederland houdt aankomende november de Tweede Kamerverkiezingen, wat betekent dat politieke partijen hun verkiezingsprogramma hebben moeten publiceren. Belang Van Nederland (BVNL) wil van bitcoin een nationaal geaccepteerde valuta maken om de invloed van de centrale bank te verminderen. Ook wil de partij de komst van de digitale euro of CBDC weigeren, omdat het je privacy te veel zou beĆÆnvloeden.

Help ons en stem op Crypto Insiders!

Het zal je niet ontgaan zijn, we hebben een volledig nieuwe website, met een sterke focus op jou; de lezer. Vlak na de lancering hoorden we dat we genomineerd zijn voor een publieksprijs.Het betekent veel voor ons als jullie even op ons stemmen, stemmen duurt een minuut ā€“ we beloven dat het het waard zal zijn. Stemmen doe je hier!Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment