Nieuwe soort bitcoin ETF aangevraagd door grootste beurzen ter wereld

Louise de Graaf


De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is al jaren een groot blok aan het been voor Amerikaanse crypto-bedrijven, en daardoor eigenlijk voor de wereldwijde crypto-industrie. Maar nu het 11 spot-ETF’s voor bitcoin (BTC) heeft goedgekeurd is het hek van de dam. Nu heeft de beleidsmaker razendsnel de aanvragen van twee nieuwe beurzen erkend.


Start gratis met crypto 📈: Bitvavo geeft alle Nederlanders vandaag €10 gratis crypto naar keuze 🚀. Meld je vandaag aan 🚀

Binnenkort ook opties op bitcoin ETF’s?

Op sociale mediaplatform X verklaart Bloomberg-analist James Seyffart dat de SEC de aanvragen van de New York Stock Exchange (NYSE Arca), de Nasdaq en de Chicago Board Options Exchange (Cboe) heeft erkend. Om precies te zijn betreft het aanvragen om optiecontracten op de onlangs goedgekeurde bitcoin-ETF’s aan te bieden. Met deze financiële producten kun je veel extra winst maken door de ingebouwde hefboom.

De aanvraag van Nasdaq heeft specifiek betrekking op opties voor BlackRocks IBIT-beursfonds, dat op de Nasdaq wordt verhandeld. De Cboe is het thuis van 10 van de nieuwe ETF’s, diens aanvraag heeft betrekking op opties voor al deze fondsen.

Seyffart merkt op dat de SEC dit keer erg snel is met de erkenning. Weliswaar gaat het nog niet om een goedkeuring, maar normaal gesproken duurt het zo’n 14 dagen voordat de beleidsmaker überhaupt een reactie publiceert. Nu duurde dat maar 3 dagen na het indienen van de aanvragen

Bitcoin opties op ETF’s kan nog maanden duren

In een interview verklaart Cboe’s directeur van de derivatentak, Catherine Clay, aan CNBC dat opties de volgende logische stap zal zijn na de goedkeuring van de nieuwe beursfondsen. Toch waarschuwt Clay ook dat de aanvraag nog moet worden goedgekeurd.

Seyffart denkt dat de goedkeuring op zijn vroegst over een kleine maand plaats zal vinden. In het ergste geval duurt het nog tot 21 september 2024 – dan verloopt namelijk de laatste deadline. Voor de inmiddels goedgekeurde spot-ETF’s duurde het eveneens tot één van de laatste deadlines voor veel van de fondsen.

Ook mag benadrukt worden dat dit specifiek opties zijn voor de nieuwe spot-ETF’s. Bitcoin-optiecontracten op (sommige) traditionele beurzen bestaan al een aantal jaar. Op het moment is de Chicago Mercantile Exchange (CME) hier de grootste in, nadat het afgelopen herfst Binance van de troon stootte.

Meediscussiëren over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Telegram-community van meer dan 5000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment