Nieuwe oorlog boezemt angst in

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) leek dit weekend aardig stabiel te zijn en de koers hikte tegen de $28.000 aan. Toch moeset BTC vandaag en gisteren weer een stapje terug doen, met een daling van zo’n 2%. Een grote daling is het dus zeer zeker niet, maar toch blijft het opmerkelijk dat die grens van $28.000 zo hardnekkig blijkt. Waarom blijft dit toch zo’n obstakel voor de BTC koers?

Als we antwoord willen geven op deze vraag is het noodzakelijk om verder te zoeken dan alleen de crypto markt. Vrijwel elke dag vinden er op andere markten en in de wereld belangrijke gebeurtenissen plaats die ook voor de bitcoin koers van belang kunnen zijn. Platforms zoals eToro, waar beleggers in zowel crypto als aandelen kunnen investeren, bieden hiervoor een perfecte oplossing. 

Hieronder bespreken we kort wat ontwikkelingen en de manier waarop deze ook van belang kunnen zijn voor bitcoin investeerders en handelaren.

Marktnieuws en de invloed op crypto:

Nieuwe oorlog ontvlamt: Op zaterdag escaleerde het Israël-Palestina conflict volledig en ondertussen kunnen we wel spreken van een volwaardige oorlog. En geopolitieke analisten houden tegelijkertijd nauwlettend in de gaten wat Israel en andere, omringende landen van plan zijn. Het is een extreem volatiele situatie die van grote invloed kan zijn op de wereldeconomie. Mochten andere landen uit de regio direct betrokken raken dan kunnen de macro-economische gevolgen reusachtig zijn.

De oorlog voedt de toch al onrustige situatie in de wereld en draagt bij aan economische onzekerheid, ook hier in het Westen. Het is slecht voor de markten en dus ook slecht voor bitcoin en de rest van de crypto markt. 

Olieprijs profiteert: De olieprijs is juist hard gestegen en staat sinds zaterdag met maar liefst 4,5% in de plus. Dit heeft waarschijnlijk ook alles te maken met de hierboven zojuist besproken ontwikkelingen. Een belangrijk deel van onze olie komt uit het Midden-Oosten, en de stabiliteit in die regio heeft nu een flinke klap gekregen. Dat zorgt er natuurlijk voor dat de olieprijs stijgt.

Wapenindustrie in de plus: Op dezelfde toon zien we dat de Amerikaanse wapenindustrie enorm goede zaken doet op de beurs. Aandelen van bijvoorbeeld Lockheed Martin en Northrop Grumman, twee gigantische defence contractors, stegen respectievelijk 9% en 11%! Zo zie je dat er in de markten altijd wel een kans ligt op een rendementvolle investering, ook als de crypto markt even weinig tekenen van leven laat zien.

Bitcoin wil stabiliteit: Dat bitcoin onder deze omstandigheden niet kan floreren is eigenlijk niet bepaald gek. Het is op dit moment simpelweg geen goed moment voor veel (vooral grote) investeerders om te beleggen in risicovolle activa zoals bitcoin. Wel staat er een hoop te gebeuren in bitcoin-land de komende tijd, zoals de halving en de eventuele komst van spot ETF’s. Het kan verstandig zijn om als belegger ook eens te kijken naar andere activa die wellicht juist floreren tijdens periodes dat bitcoin het zwaar en nauwelijks in beweging kan komen..

Nieuw: Kopieer transacties van succesvolle crypto handelaren

Op basis van de negatieve economische situatie in de wereld is het duidelijk dat er nog een lange weg te gaan is voor bitcoin. Met een eToro account kopieer je eenvoudig de transacties van succesvolle handelaren, en maak je winst wanneer zij dat doen. Het is ideaal voor iedereen die wil profiteren van de cryptomarkt, zonder de hele dag aan het scherm gekluisterd te zijn. Nieuwe klanten kunnen handelen zonder fees (handelskosten). Registreren bij eToro kan gratis via deze link.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment