Nieuwe ontwikkeling voor TRON: plannen bekendgemaakt

Louise de Graaf


De oprichter van TRON (TRX), Justin Sun, kondigde afgelopen februari een routekaart aan waarin de komende ontwikkelingen werden bekendgemaakt. Het gaat om een Bitcoin (BTC) Layer-2 (L2) oplossing op het TRON netwerk. 

Het plan was bedoeld om een naadloze manier te bieden voor tokens en stablecoins die zijn uitgegeven op het TRON netwerk om te kunnen integreren met het Bitcoin netwerk. Zo zijn er plannen een “gewrapte” versie van Tether (USDT) te creëren waarmee de stablecoin op het Bitcoin netwerk gebruikt kan worden. Op dit moment is meer dan de helft van de $104 miljard aan uitgegeven USDT gevestigd op het TRON netwerk.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Verrijking van het Bitcoin netwerk

Als de thuisbasis van vooraanstaande stablecoins zoals USDT, brengt TRON met deze integratie aanzienlijke hoeveelheid liquiditeit en stabiliteit naar het Bitcoin ecosysteem. Dit zal naar verwachting nieuwe gebruikers aantrekken en de gebruiksmogelijkheden van het netwerk uitbreiden, vooral binnen gedecentraliseerde finance (DeFi).

Het plan is nog in de conceptfase. Er wordt echter verwacht dat we binnenkort al gebruik kunnen maken van de voorgestelde functies. In de tussenliggende periode zal TRON bestaande cross-chain protocollen gebruiken om USDT en andere tokens tussen Bitcoin en TRON te faciliteren.

Circle stop met stablecoin uitgave op TRON

Opvallend genoeg werd er vorige maand nog een stablecoin van de TRON blockchain gehaald. Circle, het bedrijf achter de USD Coin (USDC), kondigde aan dat het de ondersteuning voor zijn stablecoin ging stopzetten. 

De Amerikaanse stablecoin uitgever verklaarde dat het per direct ging stoppen met het aanmaken van nieuwe USDC op het netwerk. In februari 2025 zal Circle volledig stoppen met de ondersteuning. Dit betekent dat transacties of opnames van USDC op TRON vanaf dat moment niet meer mogelijk zullen zijn.

De exacte reden voor deze beslissing is niet volledig duidelijk. Circle geeft aan dat het dit doet om ervoor te zorgen dat zijn stablecoin vertrouwd blijft. Circle adviseert gebruikers om hun USDC naar crypto exchanges te sturen, zodat het naar andere blockchains kan worden omgezet. 


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment