Nieuwe hardware wallet van Twitter-oprichter Jack Dorsey gelekt

Louise de Graaf


Het finance- en techbedrijf Block gaat een Bitcoin hardware wallet op de markt brengen. Het nieuws werd bekend nadat afbeeldingen van de wallet waren gelekt door een bèta-tester.

Wat is Block?

Block, voorheen bekend als Square, is een Amerikaans financieel dienstverlenend en technologiebedrijf dat is mede-opgericht door Jack Dorsey, die ook mede-oprichter en CEO van het toenmalige Twitter, dat nu onder Elon Musk X heet. Block ontwerpt en produceert verschillende producten en diensten die betalingsverwerking en verschillende financiële diensten mogelijk maken. Het is vooral bekend om zijn mobiele point-of-sale (mPOS) systeem, waarbij verkopers creditcard betalingen kunnen accepteren via mobiele apparaten met behulp van een klein hardware-apparaat dat wordt aangesloten op de telefoon of tablet.

De hardware wallet

Het apparaat heeft een opvallende vorm. Het is een kleine zeshoek en bevat een vingerafdruksensor. Een dergelijk product vanuit het bedrijf komt niet geheel als een verrassing. Al langere tijd heeft het bedrijf diverse crypto-initiatieven ontplooid. In 2018 lanceerde de Cash App van Square een bitcoin (BTC) handelsfunctie, waarbij gebruikers tot $10.000 aan bitcoin per week kunnen kopen zonder verkooplimiet.

 Daarnaast investeerde het bedrijf in oktober 2020 $50 miljoen in ongeveer 4.709 bitcoins. Block ziet cryptocurrency als een middel voor economische versterking, in lijn met hun bedrijfsdoelstelling. De prijs van Block’s hardware wallet is nog niet bekend, Verwachtingen lopen uiteen tussen de $50 en $100.

Ledger controverse

Met de ontwikkelingen van de hardware wallet lijkt Block in te haken op de recente controverse omtrent hardware walletbedrijf Ledger. Het Franse bedrijf introduceerde onlangs een “Ledger Recover”-functie waarbij een wallet’s seed phrase wordt opgesplitst in drie versleutelde delen die worden opgeslagen bij drie verschillende aanbieders. Deze functie helpt eigenaren hun seed phrase te herstellen bij verlies. 

Op social media barstte het los van de kritiek aangezien er bij de dienst potentiële kwetsbaarheden naar boven komen als de privésleutels online worden verzonden. In reactie hierop stelt Ledger dat het verzenden naar bedrijven optioneel is en gebruikers de volledige controle behouden. 

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment