Nieuw dieptepunt voor bitcoin ETF’s na dramatische week

Louise de Graaf


De bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) hebben wederom een slechte week achter de rug. Ondanks het feit dat de Bitcoin halving gisternacht heeft plaatsgevonden, is het sentiment op de cryptomarkt nog niet bepaald om over een huis te schrijven. Met de spanningen in het Midden-Oosten zijn investeerders huiverig, en dat heeft tot een nieuw negatief record geleid voor de beursfondsen.


Crypto Ontbijt: Bitcoin ETF’s herstellen, de BTC halving & meer

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Tweede achtereenvolgende negatieve BTC ETF-week

De afgelopen week hebben de in januari op de markt gebrachte bitcoin spot ETF’s een forse kapitaalvlucht gezien. In totaal zijn de fondsen met $204,3 miljoen gekrompen, zo laat data van Farside Investors zien. Het markeert de op twee na slechtste handelsweek voor de fondsen sinds de massa-lancering op 11 januari.

Bovendien hebben de fondsen voor het eerst sinds hun beursintrede twee weken achter elkaar in het rood afgesloten. Vorige week stroomde er namelijk een totaal van $82,5 miljoen uit de ETF’s.

Voor de tweede keer ooit werd er vijf achtereenvolgende handelsdagen geld uit de fondsen gehaald. Vorige week vrijdag eindigde namelijk negatief, evenals de eerste vier handelsdagen van deze week. Afgelopen vrijdag werd de negatieve streak doorbroken, met een netto-instroom van $59,7 miljoen.

Opvallend genoeg heeft Grayscale’s GBTC-fonds een van zijn beste weken tot dusver achter de rug, met een totale netto-uitstroom van $458,4 miljoen. De andere fondsen, waaronder BlackRock en Fidelity, hebben daarentegen een buitengewoon slechte week doorgemaakt.

Negatieve crypto sentiment, ondanks Bitcoin halving

De bitcoin ETF’s verkeren al vijf weken in een mindere periode. De mindere geldstromen gaan logischerwijs gepaard met een algehele dip in het marktsentiment.

De afgelopen weken heeft de bitcoin koers het beduidend zwaar, grotendeels te danken aan de hoger dan verwachte inflatiecijfers in de Verenigde Staten en de verontrustende situatie in het Midden-Oosten.

Zelfs de Bitcoin halving heeft het optimisme vooralsnog niet terug laten keren tot de cryptomarkt. In vorige cycli betrad bitcoin ieder keer enkele maanden na zijn halving een gigantische bullmarkt, wat hoop biedt voor veel crypto-investeerders.

Of de geschiedenis in herhaling zal treden is natuurlijk geen garantie. Dat de Bitcoin halving de inflatie van BTC heeft teruggebracht is echter een feit. Sinds gisternacht zullen er iedere dag nog maar zo’n 450 bitcoins in omloop worden gebracht, in tegenstelling tot de 900 van voorheen.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 751Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment