Nepnieuws lanceert bitcoin, Ripple viert nóg een overwinning

Louise de Graaf


Elke week blikken we terug op het belangrijkste crypto nieuws van de afgelopen week. Vorige week was niet zo bijster interessant voor de bitcoin koers, die stuiterde namelijk richtingloos op en neer. Even leek het erop dat dit ook voor afgelopen week zou gelden, maar een aantal bizarre gebeurtenissen zorgde toch voor de grootste koersstijging sinds afgelopen juli.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers daalt na nepnieuws

Bitcoin (BTC) steeg op maandag met maar liefst 10%. Op maandag onthulde Cointelegraph dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) BlackRocks aanvraag van een bitcoin spot-ETF heeft goedgekeurd, maar dit bleek helemaal niet waar te zijn. De koers leverde hierdoor de helft van de winst weer in.

De SEC waarschuwde investeerders vervolgens voor nieuws over de SEC als dit niet afkomstig is van de beleidsmaker zelf. “De beste bron van nieuws over de SEC is de SEC zelf,” constateerde het op sociale mediaplatform X.

Advertisement

BTC stijgt toch na nieuwe aanvraag bitcoin spot-ETF

Maar sinds donderdag zette de coin de klim weer door, en op vrijdag steeg BTC zelfs opnieuw met 5%. Dit zal grotendeels zijn gekomen doordat Grayscale opnieuw een aanvraag heeft ingediend om het GBTC-trustfonds om te zetten in een spot-ETF. Het heeft namelijk zijn rechtszaak tegen de SEC gewonnen, waardoor de beleidsmaker de aanvraag opnieuw in behandeling moet nemen. De interesse in spot-ETF’s bereikte deze week door al dit nieuws een record.


🔔 Vandaag: €56 goud gratis

  • Advertentie
  • GoldRepublic

SEC laat rechtszaak tegen Ripple-topmannen vallen

Ook voor Ripple was er goed nieuws. De SEC heeft namelijk besloten om de persoonlijk aanklachten tegen Ripple-topmensen Brad Garlinghouse en Chris Larsen te laten vallen. Dat betekent dat de rechtszaak alleen nog betrekking zal hebben op Ripple als bedrijf, en dat de twee topmensen niet meer als crimineel gezien worden.

De zaak is dus nog niet afgelopen, maar hij wordt een stuk minder ernstig. Helaas waarschuwt een advocaat uit de crypto-industrie dat dit ook een negatieve nasleep zou kunnen krijgen. De SEC kan nu namelijk eerder beginnen met het hoger beroep.


🎁 Cadeautje: Nederlands bedrijf geeft iedereen deze maand 2 maanden gratis mining

  • Advertentie
  • Rollman Mining

Nieuwe crypto wet in EU

In Europa wordt nog steeds gewerkt aan nieuwe wetten voor de crypto-industrie. Maar de regels worden nu een stuk strenger. De Council of the European Union heeft namelijk officieel de DAC8-wet aangenomen, waarmee belastingsfraude in de crypto-industrie een stuk moeilijker moet worden. Crypto-bedrijven moeten nu namelijk met de verschillende Europese overheden delen wat klanten aan activa op het platform hebben.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment