Nederlandse crypto broker BLOX tijdelijk uit de lucht

Louise de Graaf


De Nederlandse crypto-handelsapplicatie BLOX, van het in Nijmegen gevestigde BTC Direct, vloog vanmorgen uit de lucht. De populaire thuisbestemming voor crypto-liefhebbers uit ons land werd geconfronteerd met een onverwachte storting. Terwijl de prijs van bitcoin (BTC) is uitgebroken, is Blox al enkele uren niet beschikbaar. Echter is de oplossing bekend, en wordt op dit moment geïmplementeerd.


🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto

Crypto broker BLOX offline

Vanochtend konden gebruikers van BLOX onverwacht geen toegang krijgen tot de crypto-app. Om 08:48 uur werd de storing naar buiten gebracht op sociale mediaplatform X. ‘’We werken hard aan een oplossing en hopelijk zo snel mogelijk weer online te zijn,’’ zo werd er geschreven.

Op dat moment schoot de bitcoin koers de lucht in, voorbij zowel de 64.000 als 65.000 dollar. De koersexplosie heeft zelfs tot een nieuwe all-time high in euro’s geleid. In dollars is bitcoin bovendien slechts 5 procent van zijn absolute record verwijderd.

BLOX kondigde aan elke 30 minuten updates te zullen delen om gebruikers geïnformeerd te houden over de voortgang van de oplossing voor de storing.

Om 09:29 uur werd naar buiten gebracht dat de oplossing voor de problematiek bekend was ‘’en op dit moment wordt geïmplementeerd’’. De verwachting was om rond 10:15 uur weer online te zijn, maar in een later bericht werd geschreven dat de de verwerking iets meert tijd in beslag neemt dan gepland. ‘’We verwachten spoedig weer online te zijn,’’ zo wordt het meest recente bericht afgesloten.

Op deze pagina kun je in de gaten houden wanneer de problemen bij BLOX zijn opgelost.

De oorzaak van de storing is vooralsnog niet gecommuniceerd met de buitenwereld.

Bitcoin hype de boosdoener?

Vorige week werd in een vergelijkbaar scenario de Amerikaanse cryptobeurs Coinbase geconfronteerd met verschillende technische problemen nadat de prijs van bitcoin een grote stijging doormaakte.

Bitcoin bereikte destijds voor het eerst sinds november 2021 een prijs van 64.000 dollar. De exchange kreeg te maken met een enorme toename van verkeer, en kampte om die reden met enkele problemen.

Het is vooralsnog een groot vraagteken of de storing bij BLOX het resultaat is van overmatig verkeer.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment