Nederlands crypto project pakt wereldwijde armoede aan

Louise de Graaf


Een opkomend Nederlands crypto project heeft heel ambitieuze plannen. Glo Dollar, zoals het project heet, wil met zijn stablecoin de strijd aangaan tegen wereldwijde armoede. Het is een zeer grote en belangrijke missie, maar hoe wil het project dit aanpakken? Jasper Driessens, mede-oprichter en CMO van Glo, legde het op dinsdag uit bij BNR Radio.


🔔 Vandaag: €56 goud gratis

Crypto zet zich in tegen armoede

Glo staat voor Global Income Coin. Het is een stablecoin die verbonden is aan de koers van de Amerikaanse dollar. Het hele idee achter het project is dat 100 procent van de winst gaat naar mensen die in armoede leven. Hierbij wordt de armoedegrens gehanteerd van een dagelijks inkomen van minder dan twee dollar. Ongeveer tien procent van de wereldbevolking behoort tot deze categorie.

Zonder iets te hoeven doneren, dragen bezitters van Glo Dollars bij aan het verminderen van armoede. Zo genereert het kopen van $1.000 aan Glo Dollars maximaal $24 aan basisinkomen voor mensen in armoede.

Glo investeert onder andere in staatsobligaties. Op termijn hoopt het team ook dat salarissen in Glo Dollars zullen worden uitbetaald. Concurreren met gevestigde namen zoals USDT en USDC is echter niet gemakkelijk.

“We zijn nog niet bekend en dus nog onbemind. Maar we hopen mensen over te halen om hun geld in Glo Dollars te stoppen in plaats van Tether of andere stablecoins.”

Een frisse wind in crypto land

Aldus Driessens, die hoopt dat het project ook mensen die niet geĂŻnteresseerd zijn in crypto zal aanspreken. De crypto sector wordt nog vaak met een schuin oog aangekeken. Fraude en andere malafide praktijken lijken helaas nog steeds inherent verbonden aan de crypto wereld, voor de buitenwereld althans. Het filantropische stablecoin project Glo laat zien dat crypto veel meer is, en dat het zeker ook anders kan.

“Mensen die niet zo gecharmeerd zijn van crypto zouden dit nog wel kunnen waarderen.”

De totale marktkapitalisatie van de stablecoinmarkt bedraagt ongeveer $120 miljard, en zal hoogstwaarschijnlijk blijven groeien. Driessens hoopt dat de Glo Dollar de komende jaren zijn plekje zal vinden in deze markt. Momenteel is de marktkapitalisatie van Glo ongeveer $1,5 miljoen dollar. Op termijn is het bedrijf ook van plan om een Glo Euro op de markt te brengen.

Crypto Insiders is genomineerd!

Het zal je niet ontgaan zijn, we hebben een volledig nieuwe website, met een sterke focus op jou; de lezer. Vlak na de lancering hoorden we dat we genomineerd zijn voor een publieksprijs.

Het betekent veel voor ons als jullie even op ons stemmen, stemmen duurt een minuut – we beloven dat het het waard zal zijn. Stemmen doe je hier!Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment