Nederlands crypto drama vanaf deze week op Netflix

Louise de Graaf


Vanaf 19 oktober is de Nederlandse film Crypto Boy te zien op Netflix. De nieuwste film van de Nederlands-Egyptische Shady El-Hamus duikt in de wereld van maaltijdbezorger Amir die verwikkeld raakt in de enerverende crypto wereld.

El-Hamus is bekend van zijn eerdere films. In 2019 kwam De Libi uit, een luchtig feel-good verhaal over drie jonge scholieren en hun escapades in Amsterdam. In 2021 volgde Forever Rich, een wilde film over een jonge blanke rapper waarin thema’s als stress, succes en sociale media centraal staan.


🎁 Cadeautje: Nederlands bedrijf geeft iedereen deze maand 2 maanden gratis mining

  • Advertentie
  • Rollman Mining

Crypto Boy komt naar Netflix

Met Crypto Boy haakt El-Hamus opnieuw in op hedendaagse thema’s van groot geld, ambitie en dus ook crypto. De film doet enigszins denken aan ‘The Wolf of Wall Street’ van Martin Scorsese.

Maar waar gaat Crypto Boy precies over? Te midden van onder andere financiële problemen van het Mexicaanse restaurant van zijn vader, raakt de jonge Amir in de ban van de wereld van crypto. Beloftes van het grote geld en financiële vrijheid brengen het leven van Amir in een stroomversnelling. 

Amir raakt betrokken bij een snelgroeiende crypto startup en hoewel het grote geld inderdaad komt, drijft hij steeds verder weg van zijn vader. Daarmee is Crypto Boy niet alleen een verhaal over geld, privéjets, en champagne, maar ook een verhaal over de dynamiek tussen vader en zoon.

Een goede reflectie van de crypto wereld?

Overigens is er nog iets interessants te zeggen over de cast van Crypto Boy. Tot de cast behoren zowel de vader als het broertje van Shady El-Hamus. Zijn broertje Shahine speelt Amir en zijn vader Sabri speelt de vader van Amir. 

Of de film de crypto wereld eer aan doet, of de crypto wereld enkel bestigmatiseert, is de grote vraag. Wel lijkt het verhaal een reflectie te zijn van hoe de crypto wereld toch nog vaak wordt gezien door de buitenwereld. Of crypto fans de aftekening van Shady El-Hamus zullen appreciëren valt nog te bezien. Crypto Boy is vanaf 19 oktober te zien op Netflix.

Crypto Insiders is genomineerd!

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat we een volledig nieuwe website hebben, met een sterke focus op jou, de lezer. Vlak na de lancering hoorden we dat we genomineerd zijn voor een publieksprijs. Het betekent veel voor ons als jullie even op ons stemmen, stemmen duurt een minuut – we beloven dat het het waard zal zijn. Stemmen doe je hier!Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment