Nederlanders verliezen €1 miljoen aan crypto, klagen grote beurs aan

Louise de Graaf


Drie Nederlanders hebben onlangs een zware nederlaag geleden in een opmerkelijke rechtszaak tegen Crypto.com, een groot en bekend platform voor het handelen in crypto als bitcoin (BTC).

De drie Nederlanders eisten ruim 1 miljoen euro als compensatie voor oplichting. De Rechtbank Gelderland heeft echter alle vorderingen afgewezen en de eisers veroordeeld tot het betalen van de proceskosten.


Ripple leidt digitale revolutie in meerdere landen met crypto innovatie

  • icon-overheidregulatie

    Overheid en regulatie

Opgelicht voor 1 miljoen euro door ‘boilerroomfraude’

De Nederlanders waren slachtoffer van een geraffineerde vorm van beleggingsfraude, bekend als ‘boilerroomfraude.’

Bij boilerroomfraude worden slachtoffers benaderd door fraudeurs die zich voordoen als legitieme beleggingsadviseurs. Ze gebruiken valse beloftes om slachtoffers te verleiden grote sommen geld te investeren.

In deze zaak werden de drie Nederlanders misleid door nepadviseurs van ‘OrbitGTM,’ een niet-bestaande beleggingsfirma. De oplichters gebruikten zelfs nepwebsites die lieten zien hoe hun geld zogenaamd meer waard werd.

In werkelijkheid maakten ze via Crypto.com geld over naar de crypto wallets van de oplichters. Het drietal had respectievelijk €96.996, €369.059 en €558.558 verstuurd, wat resulteerde in een totaal verlies van €1.034.695.

Advertisement

Nederlanders eisten miljoen van crypto beurs, moeten betalen

De Nederlanders beschuldigden Crypto.com van nalatigheid en eisten de ruim 1 miljoen euro van de beurs als compensatie voor hun verliezen.

De rechtbank oordeelde echter dat er geen “causaal verband” is tussen de diensten van Crypto.com en de geleden schade van de eisers.

In andere woorden: dat betekent volgens de rechters dat de schade van de eisers niet direct veroorzaakt is door het handelen of nalaten van Crypto.com.

Crypto.com wordt daarom niet aansprakelijk gehouden voor de schade die de eisers hebben geleden. Als gevolg hiervan worden alle vorderingen tegen Crypto.com afgewezen.

Helaas betekent dit voor de drie Nederlanders dat zij nu de proceskosten moeten betalen, die in totaal €21.142 bedragen.

Deze zaak benadrukt de risico’s van beleggen en de noodzaak om altijd eerst goed onderzoek te doen en bewust te zijn van de gevaren van fraude.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment