Mogelijke bitcoin verkoop door een van ’s werelds grootste bezitters

Louise de Graaf


Veel bitcoin (BTC) houders kunnen tegen de huidige prijs van bitcoin hun eerder geaccumuleerde munten tegen een leuke winst verkopen. Een van ’s werelds grootste bitcoin houders lijkt dit te gaan doen aangezien het een significant deel van zijn wallet heeft verplaatst richting crypto exchange Bitfinex, wat hoogstwaarschijnlijk betekent dat dit op de markt wordt gedumpt.


🔔 Vandaag: €56 goud gratis

Gigantische BTC whale verplaatst munten

Data van BitInfoCharts laat zien dat de whale in kwestie afgelopen vrijdag ongeveer 7.000 BTC (246.000 dollar) heeft verstuurd naar de in Hongkong gevestigde beurs. Sinds deze transactie bezit de wallet nog een stapel van 5.042 BTC, wat tegen de huidige BTC koers iets meer dan 177.000 dollar waard is.

In maart van dit jaar was deze wallet nog de 14e grootste individuele bitcoin-bezitter ter wereld. In totaal beschikte de wallet destijds over een godsvermogen van 46.500 BTC. Tegen de huidige BTC koers zou dit een waarde van maar liefst 1,53 miljard dollar dragen.

Deze reusachtige stapel is geaccumuleerd in de periode tussen juni vorig jaar en januari van dit jaar tegen een gemiddelde koers van onder de 20.000 dollar. Met een huidige prijs van nipt boven de 35.000 dollar is er dus een enorm rendement behaald over de BTC-aankopen.

De recente verplaatsing richting Bitfinex heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met de intentie om winsten veilig te stellen. Het is niet de eerste keer dit jaar dat er een grote hoeveelheid BTC richting Bitfinex is verstuurd. In maart en april is er namelijk al een godsvermogen van maar liefst 36.500 BTC uit de wallet gestroomd.

Bitcoin correctie op komst?

Om precies te zijn werd er halverwege maart een totaal van 25.500 BTC naar Bitfinex gestuurd en iets minder dan een maand later ging het om 11.000 BTC. Bij de eerste transactie stond de prijs van bitcoin gelijk aan ongeveer 27.000 dollar en bij de tweede rond de 30.000 dollar. Hierna kwam bitcoin in een correctie terecht die tot halverwege juni standhield. De eigenaar van deze wallet profiteerde van deze neerwaartse trend door eind mei 2.000 BTC toe te voegen aan het totaal. Deze staan inmiddels weer sterk in het groen na de recente prijsrally.

Het zou wat dat betreft binnen het grotere plaatje vallen als bitcoin een correctie zal ondergaan na de recente transactie van deze whale. De verhoogde verkoopdruk zal niet direct tot een significante prijsdaling leiden, maar het is wellicht een indicatie dat investeerders tegen de huidige prijzen hun winsten kunnen gaan nemen.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment