Moeilijke tijden voor cardano-bezitters: ruime meerderheid op verlies

Louise de Graaf


De prijs van cardano (ADA) is net als bijna iedere andere altcoin hard gecrasht het afgelopen weekend. Dankzij de toenemende spanningen in het Midden-Oosten zakte cardano tot zijn laagste prijs in zo’n 3,5 maand. Het heeft ervoor gezorgd dat de winstgevendheid van de populaire altcoin tot een opvallend dieptepunt is gedaald. Het gros van de cardano-bezitters staat namelijk in het rood .


“Cardano is dood” – Oprichter haalt hard uit en verdedigt project

  • cardano-ada-logo

    Cardano nieuws

Cardano-bezitters geconfronteerd met verliezen

In tegenstelling tot bitcoin (BTC) bevindt cardano zich nog altijd mijlenver verwijderd van zijn in 2021 behaalde recordprijs. Cardano is echter geen uitzondering hierin, aangezien de meeste altcoins flink achter lopen op bitcoin. Je zou kunnen zeggen dat het leeuwendeel van de cryptomarkt nog altijd niet zijn florerende bullmarkt heeft betreden.

Dat cardano-investeerders het zwaar hebben, wordt wel duidelijk wanneer gekeken wordt naar de onderliggende winstgevendheid. Uit data van IntoTheBlock komt naar voren dat slechts 39 procent van alle cardano-walletadressen  winst maakt tegen de huidige koers. Een meerderheid van 55 procent staat in het rood met hun cardano-investeringen, wat overeenkomt met een totaal van 2,56 miljoen adressen. De overige 6 procent speelt break-even.

De prijsactie van het afgelopen weekend heeft een flinke bijdrage geleverd aan deze keiharde realiteit. Op vrijdag, toen de dreiging van een Iraanse aanval op Israël toenam, daalde de koers met meer dan 25 procent tot een absolute bodem van vlak boven $0,43. De volgende dag werd geopend op een prijs van grofweg $0,50. Nadat Iran een grote hoeveelheid drones en kruisraketten afvuurde op Israël zakte de koers met meer dan 20% tot een nieuwe low rond $0,40.

Cryptomarkt herstelt, inhaalslag cardano op komst?

De cryptomarkt is inmiddels alweer deels hersteld. De cardano koers bevindt zich nu vlak onder de $0,49.

Het geduld van cardano-inveerders wordt flink op de proef gesteld. Terwijl bitcoin een maand terug zijn oude all-time high van $69.000 al wist te passeren, is cardano nooit ook maar enigszins in de buurt gekomen.

Vorige maand steeg cardano tot een piek van zo’n $0,80, ongeveer 74 procent onder zijn all-time high van $3,10. In vorige cycli begon de altcoinmarkt echter pas te floreren nadat de Bitcoin halving had plaatsgevonden. Deze week is het zover, en dus blijven cardano-investeerders hoopvol.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment