MicroStrategy zet vol in op bitcoin met monsterinvestering

Louise de Graaf


MicroStrategy, een Amerikaans bedrijf en een begrip in de cryptowereld, heeft zijn bitcoin (BTC) bezittingen een paar dagen geleden aanzienlijk uitgebreid. Door middel van een verse aankoop van $800 miljoen heeft het bedrijf nog eens 12.000 BTC toegevoegd aan zijn schatkist. Deze recente aankoop brengt het totale bezit van MicroStrategy in bitcoin op een indrukwekkende 205.000 BTC, waarmee het bedrijf een van de grootste houders van de digitale munt ter wereld wordt.


BlackRock zet nog groter in op bitcoin en gaat de BTC ETF’s kopen

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

De strategie achter de BTC-investering

Met een aankoop van 12.000 BTC tegen een gemiddelde prijs van $68,477 per munt, heeft het bedrijf nu in totaal $6,91 miljard geïnvesteerd in bitcoin tegen een gemiddelde aankoopprijs van ongeveer $31,500 per munt. Dat betekent ook dat het MicroStrategy van Michael Saylor op het moment meerdere miljarden in het groen staat. De beslissing om zoveel direct in bitcoin te investeren heeft al geleid tot een aanzienlijke waardestijging van de bitcoin bezittingen van MicroStrategy van maar liefst 112%

En blijkbaar heeft MicroStrategy genoeg vertrouwen in BTC om nu, praktisch op een all-time high, opnieuw grootschalig in te slaan. De verwachting van Michael Saylor is natuurlijk ook dat de bitcoin koers in de toekomst nog veel en veel hoger gaat stijgen dan nu, mogelijk zelfs tot boven de $1 miljoen.

De gok van MicroStrategy om all-in te gaan op bitcoin lijkt zich ook op de beurs uit te betalen. Het aandeel van het bedrijf (MSTR) staat namelijk net als bitcoin op een all-time high van $1513. Niet alleen Michael Saylor, maar ook investeerders hebben dus vertrouwen in de toekomst van MicroStrategy.

Agressieve aankoopstrategie MicroStrategy

Om deze recente aankoop te financieren heeft MicroStrategy extra obligaties uitgegeven met een marktwaarde van $700 miljoen met een opmerkelijke rente van 0,625%. Het lijkt erop dat MicroStrategy met deze recente strategie al een behoorlijke smak geld heeft opgehaald.

Naarmate MicroStrategy zijn positie in de markt blijft verstevigen is het duidelijk dat het bedrijf zijn blik ferm op de toekomst richt. Met een aanzienlijk deel van het volledige vermogen van het bedrijf nu in BTC, plaatst MicroStrategy een gedurfde weddenschap op de toekomstige waarde en acceptatie van de koning der crypto. In plaats van te verkopen op de piek, wordt er enkel bijgekocht; het laat maar weer eens zien waarom MicroStrategy voor velen een baken van hoop was tijdens de bearmarkt.


Post Views: 360

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment