MicroStrategy slaat weer bitcoin in, voorraad passeert $8 miljard

Louise de Graaf


MicroStrategy heeft wederom een grote hoeveelheid bitcoin (BTC) ingeslagen.

Het business intelligence bedrijf van bitcoin bull Michael Saylor werd in 2020 het eerste beursgenoteerde ter wereld dat in bitcoin investeerde.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

MicroStrategy koopt 850 bitcoins erbij

Het beursgenoteerde bedrijf heeft in januari 850 BTC gekocht voor $37,2 miljoen, meldt voormalig CEO Saylor op Twitter.

MicroStrategy hield ook een meeting om de vierde kwartaalcijfers te bespreken. Het bedrijf behaalde een netto inkomst van $89,1 miljoen in 2023, een stuk positiever dan het verlies van $249,7 miljoen in 2022.

Dat was hoogstwaarschijnlijk verbonden aan de bearmarkt van 2022 waardoor ook de aandelen van het bedrijf omlaag werden getrokken.

Tijdens de meeting meldt Andrew Kang, CFO van MicroStrategy, dat het bedrijf maar liefst 56.650 BTC in 2023 kocht tegen een gemiddelde prijs van $33.580.

$8,1 miljard aan bitcoin in bezit

In totaal bezit MicroStrategy nu maar liefst 190.00 BTC. Deze berg aan bitcoin is inmiddels meer dan $8,1 miljard waard.

Volgens Saylor is de prestatie van 2023 het gevolg dat traditionele beleggers steeds meer erkennen dat er een “digitale transformatie” van activa plaatsvindt.

Volgens de bitcoin bull wordt 2024 het jaar waarin bitcoin zich zal vestigen als een volwaardig institutionele activaklasse.

“2024 is het jaar van de geboorte van bitcoin als beleggingscategorie van institutionele kwaliteit. Sterker nog, het is de eerste nieuwe beleggingscategorie van het moderne tijdperk.”

Hij voorspelt een gereguleerde, institutionele groeiperiode voor bitcoin, die afwijkt van de afgelopen 15 jaar. Deze visie wordt ondersteund door de lancering van spot bitcoin exchange-traded funds (ETF’s).

Volgens Saylor hoeft bitcoin zich daarom niet meer te verdedigen als valuta, omdat het zijn plaats als store of value, of oppotmiddel, heeft gevonden.

“We hoeven niet langer in te gaan op enige valutakritiek. Simpelweg als opslag van waarde, is er geen reden waarom bitcoin niet kan blijven presteren en 100 keer zoveel waard kan worden als het nu is.”

Ondanks de bearmarkt van 2022, zijn de aandelen van MicroStrategy (MSTR) met bijna 500% gestegen sinds het bedrijf bitcoin kocht in 2020.


Post Views: 35

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment