MicroStrategy op bizarre bitcoin winst, en wéér bijgekocht

Louise de Graaf


De Amerikaanse softwareleverancier MicroStrategy heeft haar gigantische bitcoin (BTC) bezit de afgelopen maand voor de zoveelste keer uitgebreid. MicroStrategy is veruit de grootste beursgenoteerde bitcoin-bezitter ter wereld en breidt, ongeacht de BTC koers, vaak haar holdings uit. Deze strategie lijkt zich nu flink uit te betalen: de ongerealiseerde winst staat momenteel namelijk gelijk aan een gigantische waarde.


Bitcoin-mining nu voor iedereen! ⚡⛏️ €500 korting via Crypto Insiders!

  • Advertentie
  • Rollman Mining

Bitcoin strategie MicroStrategy blijft op volle toeren draaien

Michael Saylor, de uitvoerend voorzitter en tevens voormalig CEO van MicroStrategy, liet gisteren op X (eerder aangeduid als Twitter) weten dat het bedrijf in oktober de schatkist met 155 BTC heeft aangevuld. Hiervoor heeft het 5,3 miljoen dollar uitgegeven. De BTC-balans is als gevolg gestegen tot een totaal van 158.400 BTC.

MicroStrategy heeft tevens haar financiële resultaten van het derde kwartaal gedeeld. Hieruit blijkt dat in de maanden juli t/m september maar liefst 6.067 BTC is aangeschaft. Andrew Kang, Chief Financial Officer van MicroStrategy, laat bovendien weten dat het bedrijf gemotiveerd blijft om deze bitcoin-strategie te continueren:

‘’Onze toewijding om bitcoin te verwerven en vast te houden blijft sterk, vooral met de veelbelovende achtergrond van mogelijk toenemende institutionele adoptie.’’

De omzet van het bedrijf steeg in het afgelopen kwartaal met 3 procent ten opzichte van vorig jaar tot 129,5 miljoen dollar. Het bleek echter niet genoeg te zijn voor een groen kwartaal. Er is namelijk een nettoverlies van 143,4 miljoen dollar genoteerd.

Op 30 september, de laatste dag van het kwartaal, stond de totale waarde van alle bitcoins gelijk aan 4,277 miljard dollar. De totale uitgaven bedroegen daarentegen 4,681 miljard dollar. Gemiddeld genomen had MicroStrategy destijds 29.582 dollar dollar per bitcoin betaald en de BTC koers sloot het kwartaal af op 27.030,47.

Gigantische BTC winst

Vorige week dinsdag, toen de BTC prijs na een ontzettend harde stijging op zo’n 34.000 dollar stond, kwam de investering plotseling op een winst van zo’n 700 miljoen dollar te staan. Momenteel staat de waarde van het totale BTC-bezit, dankzij de verdere stijging in de bitcoin koers én de recente aankoop, op ongeveer 5,592 miljard dollar.

Met totale uitgaven van 4,69 miljard dollar, leidt dit tot een opmerkelijke winst van iets meer dan 900 miljoen dollar.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment