MicroStrategy breidt plan uit om nóg meer bitcoin te kopen

Louise de Graaf


Er is op het moment van schrijven geen enkel bedrijf dat meer bitcoin (BTC) op de balans heeft staan als MicroStrategy – als je crypto exchanges niet meetelt, althans.

Toch blijft het bedrijf stevig aanpoten om meer BTC aan zijn verzameling toe te voegen. Begin deze week kondigde het aan extra obligaties uit te geven. Op woensdag heeft het bedrijf dit plan extra uitgebreid, terwijl MicroStrategy’s aandeel door het dak gaat.


Bitcoin en cryptofondsen groeien fors, maar ondergaan 75% terugval

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

MicroStrategy geeft extra obligaties uit voor bitcoin

In een persbericht verklaart MicroStrategy dat het obligaties uitgeeft met een marktwaarde van 700 miljoen dollar en tegen een rente van 0,625% per jaar. Ze verlopen in 2030. Het betreffen zogeheten convertible bonds, wat betekent dat investeerders na die tijd hun obligaties om kunnen laten zetten in aandelen in MicroStrategy.

Het betreft geen compleet nieuwe uitgifte, maar een uitbreiding op de aankondiging van afgelopen maandag. Toen maakte MicroStrategy namelijk bekend 600 miljoen dollar aan obligaties te verkopen. Hier is dus 100 miljoen dollar bovenop gekomen. Het totaal ligt dus op 700 miljoen dollar. Het bedrijf is van plan om het geld te gebruiken voor het kopen van meer bitcoins en voor reguliere kostenposten van MicroStrategy zelf.

Opvallend aan de obligaties is dat de rentes enorm laag liggen. Veel bedrijfsobligaties worden momenteel verhandeld voor 7%, 8% of zelfs meer door de hard gestegen rentes, wat voor bedrijven niet altijd gemakkelijk af te betalen is. Convertible bonds vormen hiervoor een oplossing. Doordat je ze om kunt zetten in het reguliere aandeel van het bedrijf vormen ze een minder groot risico voor investeerders. Dat gaat gepaard met een fors lagere rente, want weer gunstig is voor het bedrijf.

Aandeel MicroStrategy door het dak

MicroStrategy bezit momenteel al 193.000 BTC ter waarde van bijna $13 miljard. Dat zou betekenen dat het bedrijf mogelijk nog eens 10.000 BTC hieraan gaat toevoegen om de grens van 200.000 BTC te doorbreken.

Ondertussen gaat MicroStrategy’s aandeel als een speer. Afgelopen maandag steeg het MSTR-aandeel tot het hoogste punt sinds de all-time high van begin 2021. Sinds begin dit jaar is het aandeel met ruim 90% gestegen, en sinds de bodem van eind 2022 zelfs al met ruim 870%.

Dat komt doordat MicroStrategy wordt gezien als een proxy voor bitcoin, het bezit volgens BitcoinTreasuries namelijk 193.000 BTC. Dat is bij de huidige bitcoin koers ruim 12,8 miljard dollar waard, wat meer is dan wat welk ander bedrijf dan ook heeft.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment