MicroStrategy bereikt nieuwe mijlpaal dankzij hoge bitcoin koers

Louise de Graaf


Er is geen enkel ander bedrijf dat, als je crypto exchanges niet meetelt, zoveel ‘eigen bitcoins’ op de balans heeft staan als MicroStrategy (beurssymbool: MSTR). In totaal bezit dit bedrijf 190.000 BTC, en de gestegen bitcoin koers heeft flink geholpen met de totale waarde hiervan. Het portfolio heeft een nieuwe mijlpaal bereikt, en de ongerealiseerde winst is hoger dan ooit.


Verdien bitcoins in je pyjama – een passief inkomen vanuit je woonkamer

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Bitcoin portfolio MicroStrategy haalt record

De site BitcoinTreasuries zet voor een groot aantal bedrijven uiteen hoeveel bitcoins ze op de balans hebben staan, voor welke prijs en hoeveel winst of verlies ze hiermee maken. Van de bedrijven staat MicroStrategy al sinds het bestaan van de site op één – alleen Grayscale is dankzij GBTC een stuk groter, maar die staat vermeld onder het kopje ‘Fondsen, ETF’s en vergelijkbaar’.

In januari kondigde het bedrijf voor de zoveelste keer aan bitcoin te hebben bijgekocht, 980 BTC om precies te zijn. Daarvoor betaalde het 37,2 miljoen dollar. Op donderdag steeg de bitcoin koers kortstondig tot meer dan dan 52.631 Amerikaanse dollar, waardoor het portfolio officieel meer dan 10 miljard dollar waard was. Begin februari was dit nog 8,1 miljard dollar.

Het bedrag is bovendien een record, ondanks dat MicroStrategy tijdens de all-time high in de bullmarkt van 2021 ook al een grote hoeveelheid BTC had. In november van 2021 piekte de koers op net geen 69.000 dollar, maar het portfolio was toen iets minder dan 8 miljard dollar waard.

MSTR aandeel nog meer gestegen dan bitcoin

Crypto-analist Maartunn heeft een overzichtspagina op blockchain-analyseplatform CryptoQuant aangemaakt, waaruit blijkt dat het bedrijf een ongerealiseerde winst van 3,9 miljard dollar heeft. Het softwarebedrijf koopt al bitcoin sinds augustus van 2020, en sindsdien is het hier niet mee gestopt. Rond de bodem van de bearmarkt in 2021 bleef het zelfs bijkopen, wat het nu de vruchten van plukt. Inmiddels is de koers namelijk al met ruim 200% gestegen.

Handelaren gebruiken het aandeel van MicroStrategy (MSTR) dankzij de enorme investering als een soort proxy voor bitcoin. Het is dan ook geen verrassing dat het met dit aandeel ook uitstekend gaat. Gemeten vanaf de bodem is het met bijna 500% gestegen. Dat is dus ruim 2 keer zoveel als bitcoin zelf. Ook komt de koers aardig in de buurt van de all-time high uit begin 2021, die is nog geen 90% van de huidige koers verwijderd.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment