MetaMask wallet verwijnt uit Apple App Store

Louise de Graaf


Gisteren verdween kortstondig de crypto wallet app van MetaMask uit de App Store van Apple in de Verenigde Staten. Enkele uren later was de app weer beschikbaar, maar het incident veroorzaakte aanvankelijk veel onrust in de crypto gemeenschap.. Een woordvoerder van MetaMask meldt echter dat gebruikers zich geen zorgen hoeven te maken.


🔔 Vandaag: €56 goud gratis

MetaMask crypto wallet verdwijnt uit Apple App Store

Volgens de woordvoerder van MetaMask was de Ethereum (ETH) wallet-app plotseling verdwenen van de App Store vanwege “een interne operationele fout”. Het had dus niets met een actie van Apple te maken. Het incidentje werd als eerste aan het licht gebracht via X (Twitter) door WatcherGuru. MetaMask reageerde snel om de gemeenschap gerust te stellen.

“We zijn op de hoogte en proberen uit te zoeken wat er is gebeurd, en we lossen het zo snel mogelijk op. Geef het alsjeblieft aan als je neppe MetaMask apps in de app store ziet. Het grootste risico bij het verdwijnen van apps is dat het plaatsmaakt voor malafide apps en phishers.”

Aldus Taylor Monahan van MetaMask. MetaMask gaf later aan dat de kortstondige verdwijning van de app geen aanval was noch veiligheidsimplicaties heeft. Ook gaf MetMask aan dat geen functionaliteiten in de app zijn aangetast.

Probleem met MetaMask crypto wallet snel verholpen

Na nog geen uur was het probleem alweer verholpen en was de MetaMask app weer, zoals gewoonlijk, op de App Store van Apple terug te vinden. Andere crypto wallet apps, zoals de wallets van Coinbase, Uniswap en Binance, bleven gewoon beschikbaar tijdens het incident. Europese gebruikers meldden geen problemen met de MetaMask app op de App Store. 

Toch is opvallend niet de eerste keer dat de MetaMask app uit een dergelijke marktplaats verdwijnt. In 2019 verdween MetaMask een week lang uit de Google Play Store. Destijds voldeed Metamask niet aan het beleid van Google omtrent financiële diensten.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment