Memecoins schitteren als meest winstgevende crypto van dit jaar

Louise de Graaf


In het eerste kwartaal van 2024 hebben memecoins een onverwachte topprestatie neergezet, waardoor zowel bitcoin (BTC) als andere grote altcoins in de schaduw werden gesteld. Dit fenomeen werd gedetailleerd beschreven in een recent rapport van CoinGecko, en laat nog maar eens zien dat het raar kan lopen in de wereld van cryptocurrencies.


Bereid je voor: deze cryptoprojecten geven €1,3 miljard vrij in april

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

Explosieve groei van memecoins

Uit het rapport van CoinGecko blijkt dat memecoins gemiddeld een krankzinnig rendement van 1.312,6% behaalden in het eerste kwartaal van 2024. Deze bizarre prestatie werd geleid door nieuwkomers zoals Book of Meme (BOME), Brett, en Cat in a Dogs World (MEW), die allemaal in maart werden gelanceerd en tegen het einde van het kwartaal al tot de top 10 grootste memecoins op de markt behoorden.

Brett spande de kroon met een rendement van 7.727,6% aan het einde van maart, gevolgd door Dogwifhat (WIF) met een groei van 2.721,2% sinds het begin van het jaar. Deze cijfers laten zien dat memecoins een speciaal plekje in de harten van veel crypto investeerders hebben gekregen. Hoewel de meeste memecoins enkel en alleen op speculatie gebaseerd zijn, weerhoudt dat veel mensen er niet van om te investeren.

Interessant is dat de totale marktkapitalisatie van de memecoin-sector is gestegen naar $60,93 miljard, wat neerkomt op ongeveer 2,32% van de totale cryptocurrency marktkapitalisatie. Deze groei van 176,9% op kwartaalbasis zet memecoins boven veel traditionele sectoren die aanzienlijk kapitaal en institutionele betrokkenheid kennen. En dat terwijl je bedenkt dat de originele memecoin, dogecoin (DOGE), puur als grap werd bedacht.

Wereldwijde aandacht voor memecoins

De toenemende interesse in memecoins wordt weerspiegeld in de zoekopdrachten op Google, met een piek in populariteit in maart. Deze trend samen met stijgende transactievolumes en een groeiende gebruikersbasis laat zien hoe populair memecoins echt zijn geworden.

Memecoins kunnen zelfs de onverwachte helden van het afgelopen kwartaal genoemd worden. Uiteraard heeft bitcoin meerdere all-time highs neergezet, maar de stijgingen binnen de memecoin-sector zijn eigenlijk nog veel indrukwekkender.


Post Views: 120Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment