Memecoins gaan door, terwijl bitcoin terugzakt

Louise de Graaf


Het is opnieuw een rode dag in cryptoland. Na het neerzetten van een mooie piek is de bitcoin (BTC) koers wat teruggevallen, en eigenlijk de hele cryptomarkt volgde naar beneden. De dalingen vandaag zijn niet extreem, maar opnieuw zakken we een stapje terug. Hier en daar kunnen we echter ook een uitzondering vinden en zetten sommige altcoins leuke stijgingen neer.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto

Blik op de crypto markt

De totale marktkapitalisatie, de waarde van alle cryptocurrencies bij elkaar, is met een kleine 0,6% gedaald naar $2,66 biljoen in de afgelopen 24 uur.

Bitcoin is momenteel te koop voor een prijs van €61.895 op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. Over de afgelopen 24 uur is dat een daling van 1,08%. Op de in Dubai gesitueerde exchange Bybit powered by SATOS komt de prijs daarmee uit op $67.500.

De hardste stijgers, waaronder WIF

Dogwifhat (WIF), Avalanche (AVAX) en Aptos (APT) zijn vandaag de hardst gestegen cryptocurrencies uit de top. Hoewel bitcoin dus daalt, zetten alledrie deze altcoins mooie groene cijfers neer, zeker WIF. De memecoin hype is duidelijk nog niet voorbij.

  • WIF is met maar liefst 11,7% gestegen tot $2,84
  • AVAX is met 10,6% gestegen tot $61,54
  • APT is met 7,2% gestegen tot $14,99

Alledrie zeer nette stijgingen, maar helaas zijn ze eerder de uitzondering dan de norm vandaag. Slechts 8 altcoins staan momenteel in het groen uit de top 50.


🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto

De hardste dalers, waaronder PEPE

Fetch.ai (FET), Pepe (PEPE) en NEAR Protocol (NEAR) zijn de hardste dalers van de afgelopen 24 uur in de top 50. Deze 3 altcoins zijn respectievelijk met 11,8%, 12,1% en 9,9% gedaald.

Als we uitzoomen staan ze er alle 3 wel goed voor, maar met name PEPE heeft onlangs natuurlijk hoge ogen gegooid. De memecoin is de afgelopen maand astronomisch hard gestegen en staat zelfs na deze daling nog 264% in het groen.

20 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 20 euro gratis aan nieuwe gebruikers.

Pak €20,- gratis!


🚀 Nederlanders geven al onze lezers gratis crypto; pak jouw gratis $MATIC

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Het belangrijkste crypto nieuws van de afgelopen dag

Het belangrijkste nieuws vandaag heeft alles te maken met Solana (SOL). De Ethereum-concurrent breekt de laatste tijd record na record en het ziet er achter de schermen erg goed uit voor het netwerk. 2023 was een moeilijk jaar voor Solana, maar het lijkt erop dat 2024 een andere resultaat gaat boeken.

Mede door de extreme populariteit van memecoins op het netwerk is de activiteit op Solana daarnaast hoger dan ooit tevoren. Wellicht dat een nieuwe all-time high alweer in zicht is.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment