Memecoin-manie doorbreekt normale Bitcoin cyclus

Louise de Graaf


De cryptomarkt maakt momenteel een ongekende periode door waarin memecoins de traditionele halving-cyclus van bitcoin (BTC) lijken te hebben doorbroken. In een markt die door velen wordt bestempeld als de meest ongebruikelijke bullmarkt ooit, is er een directe stroom van liquiditeit van bitcoin naar memecoins waargenomen. Dit is zelden tot nooit eerder voorgekomen.


55 renteverlagingen in 6 maanden: de impact op de bitcoin koers

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Een ongewone verschuiving van BTC naar memecoins

Historisch gezien zou liquiditeit eerst naar bitcoin stromen, vervolgens naar ether (ETH) en andere munten met een hoge marktkapitalisatie, om uiteindelijk door te sijpelen naar de rest van de markt. Dit keer lijkt de markt echter enkele gebruikelijke stappen over te slaan, waarbij de liquiditeit direct van BTC naar memecoins stroomt. Deze verschuiving, opgemerkt door Zach Rynes van de Chainlink gemeenschap, markeert een opvallende afwijking van voorgaande cycli. Mogelijk ook met grote gevolgen.

De totale marktkapitalisatie van memecoins schoot op 1 april omhoog naar 70 miljard dollar, voornamelijk gedreven door de lancering van razendpopulaire tokens zoals Dogwifhat (WIF) op Solana (SOL), Book of Meme (BOME), en de voortdurende populariteit van oudere memecoins zoals Pepe (PEPE) en Bonk (BONK).

De huidige marktbewegingen lijken minder gebaseerd op fundamenten en meer op pure speculatie, een trend die wordt benadrukt door zowel Rynes als andere analist Anthony Sassano:

“Er is wat retailgeld ingestapt, maar nergens in de buurt van de niveaus die we eerder hebben gezien; we zitten in een aandachtseconomie die gebaseerd is op specifieke verhalen, niet op echte fundamentals.”

De Bitcoin halving in april

Een ander uniek aspect van deze cyclus is dat bitcoin al een nieuw all-time high heeft bereikt voorafgaand aan de halving, een fenomeen dat afwijkt van de historische trend waarbij hoogtepunten meestal pas het jaar na een halving plaatsvonden. Om die reden suggereren analisten dat de belangrijkste positieve effecten van de halving al achter de rug kunnen zijn.

Tegelijkertijd hebben we natuurlijk wel de komst van Bitcoin spot ETF’s gezien dit jaar. Deze ETF’s hebben voor een gigantische instroom van nieuwe kapitaal gezorgd. Hoe dan ook, het lijkt er sterk op dat deze marktcyclus voor Bitcoin op geen enkele manier te vergelijken is met voorgaande cycli. Dat betekent een extra mate van onvoorspelbaarheid, maar feit blijft wel dat het er fundamenteel erg goed voor staat op het moment.


Post Views: 198

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment