mega marktcrash, wending in Coinbase rechtszaak & meer

Louise de Graaf


Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de rest van de dag zullen er op Crypto Insiders uitgebreidere artikelen verschijnen over deze thema’s.


Poopcoin is geen 1 aprilgrap, nieuwe ‘shitcoin’ is direct miljoenen waard

Bitcoin en crypto koersen storten in

Je hebt het gisteren vast meegekregen. De cryptomarkt werd binnen no-time omgetoverd tot een heus bloedbad. De toenemende spanningen in het Midden-Oosten, met de vrees voor een Iraanse aanval op Israël, heeft het marktsentiment een flinke deuk doen opgelopen.

De bitcoin (BTC) koers begon de dag gisteren vlak boven de $70.000, maar raakte in de middag verzuild in een neerwaartse beweging. In de avond werd een dieptepunt van zo’n $66.000 bereikt, wat een daling van bijna 6% weerspiegelt. Altcoin werden nog veel harder geraakt, met dalingen veelal tussen de 10% en 20%.

In de afgelopen 24 uur is er voor meer dan $936 miljoen aan cryptovaluta geliquideerd, zo blijkt uit data van Coinglass. Van dit bedrag was het merendeel, namelijk $824 miljoen, afkomstig van long-posities die gedwongen werden gesloten.

Coinbase in beroep in SEC-rechtszaak

De Amerikaanse beursgenoteerde crypto exchange Coinbase heeft een beroep aangetekend tegen een rechterlijke uitspraak van vorige maand die de rechtszaak tussen de beurs en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) liet doorgaan zonder deze te verwerpen.

De SEC klaagde in juni vorig jaar Coinbase aan voor het overtreden van de federale effectenwetgeving.

Het ingediende beroep vraagt een hogere rechtbank om te beoordelen of een digitale activatransactie gezien moet worden als een investeringscontract dat door de SEC gereguleerd zou worden. Een investeringscontract is een type effect, ofwel security, en vereist de nodige vergunningen om verhandeld te worden in de Verenigde Staten.


Bekendste bitcoiner van Nederland krijgt eigen televisieserie

Bitcoin ETF’s sluiten week af in het rood

De bitcoin spot Exchange-Traded Funds hebben gisteren voor de derde keer deze week een negatieve dag gezien, zo blijkt uit data van Farside Investors. Tezamen verloren de fondsen gisten een totaalbedrag van $55,1 miljoen. Op de eerste twee dagen van de week krompen de fondsen ook al.

Grayscale’s GBTC was, zoals gewoonlijk, de enige met netto-uitstromen. In totaal verliet $166,2 miljoen het fonds. BlackRock was de enige die kapitaal verwelkomde, $111,1 om precies te zijn.


Bitcoin mining industrie leert, expert verwacht minder faillissementen

VeChain sluit samenwerking met UFC

VeChain (VET) heeft de handen ineengeslagen met Ultimate Fighting Championship (UFC). Handschoenen gedragen door UFC-vechters worden binnenkort getokeniseerd en gevolgd op het VeChainThor-netwerk.

Volgens een blogpost van VeChain zullen de handschoenen van UFC-vechters uitgerust worden met NFC-chips van VeChain die gevechtsdata registreren om de authenticiteit van elk paar te bewijzen. Na de gevechten zullen de atleten hun handschoenen doneren en weggeven als verzamelobjecten. Kopers kunnen via een smart contract op het VeChainThor-netwerk de echtheid van de handschoenen verifiëren. De vechters zullen deze handschoenen voor het eerst dragen tijdens UFC 300, gepland op 13 april.


Post Views: 315Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment