Mastercard en MetaMask testen “allereerste blockchain betaalpas”

Louise de Graaf


MetaMask is een populaire crypto wallet voor het Ethereum (ETH) netwerk. Het bedrijf achter de wallet, Consensys, is momenteel een nieuwe soort betaalpas aan het ontwikkelen en testen, meldt CoinDesk.

Het zou dan om een volledige “op blockchain gebaseerde” betaalkaart gaan die gebruikmaakt van het uitgebreide betaalnetwerk van Mastercard.


Bitcoin-koning MicroStrategy nu ingehaald door BlackRock

  • icon-walletsexchanges

    Wallets en Exchanges

MetaMask & Mastercard testen blockchain betaalpas

Er is geen officiële aankondiging gemaakt over de betaalpas. CoinDesk meldt slechts dat het promotiemateriaal in handen heeft en een testplatform heeft gezien voor de nieuwe kaart.

De pas van MetaMask en Mastercard zal “de allereerste volledig gedecentraliseerde web3-betalingsoplossing” worden, aldus het promotiemateriaal.

Gebruikers van de nieuwe betaalpas zouden dan direct hun crypto uit kunnen geven aan allerlei dagelijkse bestedingen, waaronder boodschappen.

In elk geval overal waar de pas wordt geaccepteerd, en aangezien het om het Mastercard netwerk gaat, zal dat vrijwel overal zijn. Althans, als we het marketingmateriaal mogen geloven dat CoinDesk heeft gezien.

Grote samenwerkingen brengt crypto adoptie op gang

De nieuwe kaart wordt dan uitgegeven door Baanx, een fintech-bedrijf gericht op dienstverlening in de crypto-wereld. Het bedrijf wil als een brug fungeren tussen de crypto-industrie en de reguliere financiële dienstverlening.

Daar is een samenwerking met giganten als Mastercard en MetaMask natuurlijk ideaal voor. Mastercard beheert een van de grootste betaalnetwerken te wereld. Het is actief in meer dan 210 landen en heeft een marktwaarde van meer dan $300 miljard.

MetaMask is daarnaast ‘s werelds grootste gedecentraliseerde crypto-wallet voor zelfbewaring met meer dan 30 miljoen maandelijkse actieve gebruikers.

Het bovenstaande nieuws is echter niet bevestigd. Consensys heeft geen reactie gegeven op de plannen. Mastercard heeft enkel bevestigd dat het aan nieuwe initiatieven werkt binnen de crypto-industrie, maar zonder verdere details.

Ondertussen werkt de grootste concurrent van Mastercard, Visa, ook aan meerdere crypto-projecten. Langzamerhand, maar zeker, begint de adoptie van crypto steeds verder op gang te komen.

Met de lancering van de recente ETF’s in de VS, wordt bitcoin (BTC) inmiddels ook gezien als een serieus en volwaardig investeringsinstrument door de traditionele beleggerswereld.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment