massaverkoop kan BTC koers maanden drukken

Louise de Graaf


Deze week volgt eindelijk de langverwachte bitcoin (BTC) halving. Deze gebeurtenis kan een grote invloed hebben op de bitcoin koers, maar wellicht niet zo snel als sommige investeerders hopen.

Het kan namelijk eerst tot een grote BTC verkoop leiden en dat kan de koers voor een tijdje behoorlijk drukken, stellen onderzoekers van 10x Research.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

Bitcoin halving kan leiden tot verkoop van $5 miljard aan BTC

Naar schatting vindt de volgende bitcoin halving over ongeveer 4 dagen na publicatie van dit artikel plaats. De bitcoin halving zal waarschijnlijk op 19 of 20 april plaatsvinden.

Tijdens deze gebeurtenis, die zich elke vier jaar herhaalt, wordt de uitgifte van nieuwe BTC gehalveerd. Bitcoin miners verdienen vanaf dan nog maar de helft van de beloning voor het verwerken van transacties.

Dat kan op de lange termijn leiden tot een sterke prijsstijging, aangezien de schaarste toeneemt en mining duurder wordt. Dat zagen we namelijk ook tijdens vorige marktcycli gebeuren.

Het kan er echter ook toe leiden dat miners maar liefst $5 miljard aan bitcoin na de halving zullen verkopen, zegt Markus Thielen van 10x Research.

Deze enorme verkoop kan volgens de onderzoekers de prijs nog voor de komende zes maanden drukken.

Dat zou echter geen grote verrassing zijn. In de vorige cyclus zagen we de koersen ook pas een half jaar na de halving stijgen.

“De gevolgen van deze verkoop kunnen vier tot zes maanden aanhouden, wat verklaart waarom bitcoin mogelijk de komende maanden zijwaarts zal bewegen — zoals het heeft gedaan na eerdere halvings”, aldus Thielen

Ook altcoin rally blijft mogelijk nog zes maanden uit

Thielen voegt daaraan toe dat miners de neiging hebben om BTC te accumuleren in aanloop naar de halving. Dat zorgde mogelijk voor de zogeheten pre-halving bull-run die we begin dit jaar zagen.

Zo speculeert Thielen dat Marathon Digital, een van de grootste bitcoin mining-bedrijven, zijn reserves heeft opgebouwd in aanloop naar de halving en deze waarschijnlijk geleidelijk zal afbouwen na de halving om de omzet hoog te houden.

Andere miners zullen waarschijnlijk een dergelijke strategie toepassen, zegt Thielen. De onderzoeker speculeert dat dit kan leiden tot de verkoop van $104 miljoen aan BTC per dag.

Ook een altcoin rally, zal waarschijnlijk pas een half jaar na de halving volgen, zegt Thielen:

“Zelfs als er een verband zou bestaan tussen de halving en een rally van altcoins, zoals sommigen voorspellen, wijst historisch bewijs uit dat zo’n rally meestal pas ongeveer zes maanden later begint.”


Post Views: 490

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment