markt rustig, maar handjevol altcoins schitteren alsnog

Louise de Graaf


Vandaag blijft bitcoin (BTC) relatief onopgemerkt met minimale activiteit. In tegenstelling tot traditionele financiële markten blijft de cryptomarkt ook op Goede Vrijdag gewoon doordraaien, al zij het een stuk minder volatiel. Desalniettemin zijn er een handjevol grote cryptomunten die forse prijsbewegingen hebben doorgemaakt. In deze marktupdate bespreken we de huidige staat van de markt, met de meest opvallende stijgers en dalers.

Blik op de markt

 • Op het moment van schrijven is de totale crypto-marktkapitalisatie 2,78 biljoen dollar, wat 0,5% lager is dan 24 uur geleden.
 • Momenteel bedraagt de prijs van bitcoin 64.799 euro op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. De gemiddelde prijs van bitcoin op alle grote beurzen is 69.952 dollar. Bitcoin heeft nu 49,6% van de markt in handen. Dit percentage is iets gedaald sinds gisteren.
 • Er is voor 99,50 miljard dollar aan crypto verhandeld de afgelopen dag, 21,6% minder dan 24 uur geleden.

De hardste crypto stijgers, waaronder dogwifhat (WIF)

Terwijl de cryptomarkt nipt in het rood kleurt, zijn er nog steeds talloze munten die op een hogere prijs staan dan gisteren. Explosieve uitschieters zijn er niet, maar mooie stijgen wel degelijk. De grootste top 50 stijgers zijn dogwifhat (WIF), litecoin (LTC) en filecoin (FIL)

 • Dogwifhat (WIF):  +12,55%
 • Litecoin (LTC): +10,66%
 • Filecoin (FIL): +9,51%
 • Bitcoin cash (BCH): +8,96%
 • BNB (BNB): +4,88%

De op Solana (SOL) gebaseerde memecoin WIF steelt al de hele week de show in het cryptoland. Sinds maandag is de koers al met meer dan 60% de lucht in geschoten. Gisteren haalde WIF zelfs zijn memecoin-concurrent pepe (PEPE) in qua marktkapitalisatie. Eerder vandaag werd zelfs een nieuwe all-time high van nipt boven de $4 neergezet.

De hardste crypto dalers, waaronder fetch.ai

Het gros van de markt heeft een (minimaal) deel van zijn waarde ingeleverd de afgelopen dag. Wederom zijn er geen opvallende bewegingen te zien. De grootste top 50 dalers zijn fetch.ai (FET), the graph (GRT) en pepe (PEPE). Zij presteerden de afgelopen 24 uur als volgt:

 • Fetch.ai (FET): -7,15%
 • The graph (GRT): -5,51%
 • Pepe (PEPE): -4,36%
 • Thorchain (RUNE): -4,05%
 • Shiba inu (SHIB): -4,09%

Het belangrijkste crypto nieuws van vandaag

Bybit, een van de grootste crypto exchanges ter wereld, heeft gisteren officieel de deuren geopend in Nederland. Dankzij een eerdere strategische samenwerking met Satos, een van de oudste en meest gerespecteerde crypto partijen in ons land, kunnen Nederlanders vanaf nu, in lijn met wetgevende regels, gebruikmaken van de aangeboden handelsdiensten van Bybit.

Bybit was voorheen ook al beschikbaar voor Nederlanders, maar nu is er een speciaal platform voor de Nederlandse markt ingericht. Hiermee wil de grote beurs inwoners van ons land zo goed mogelijk van dienst zijn.

Tijdelijk 20 euro gratis crypto op Bitvavo

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto van jouw keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 20 euro gratis


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment