markt kleurt groen nadat bitcoin succes herpakt

Louise de Graaf


Het is de dag na kerstmis en dat betekent dat crypto traders hun activiteiten weer hebben hervat. Gisteren stond bitcoin (BTC) nog aardig in het rood. Tot vanochtend, rond half tien, was dit nog steeds het geval. Daarna heeft de munt zijn succes weer herpakt en steeg het tot een waarde van $43.200. Momenteel staat de prijs van één bitcoin op $42.900.


Kerstcadeau 🎉: Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀

Blik op de crypto markt

De totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies bij elkaar bedraagt $1,68 biljoen. Dat is een stijging van 1,4% sinds 24 uur geleden. Het totale handelsvolume bedraagt $102,2 miljard. De marktkapitalisatie van bitcoin is $844 miljard, wat de bitcoin dominance 48% doet omvatten. 

Bitcoin is de afgelopen 24 uur met 0,7% gestegen tot een huidige prijs van 42.900 dollar. Bitcoin staat daarmee in het groen, ondanks een zware (Europese) nacht te hebben gehad. Ten opzichte van een week geleden staat de grootste munt op de markt 2,9% in de min. 

De hardste stijgers, waaronder optimism en polygon

De drie hardst gestegen cryptocurrencies van de afgelopen 24 uur zijn optimism (OP), polygon (MATIC) en bittensor (TAO). Twee andere noemenswaardige munten zijn ethereum (ETH) en BNB (BNB). Optimism en polygon zijn respectievelijk met 23,6% en 17,6% gestegen. Bittensor doet niet voor hun onder, met een toename van 15,9% over de laatste dag. 

Ethereum en BNB hebben een minder indrukwekkende stijging meegemaakt. Zij zijn respectievelijk met 4,2% en 3,8% gestegen. Gezien het om de nummer 2 en de nummer 4 wat betreft marktkapitalisatie gaan, is het toch van belang. Het handelsvolume van ethereum ligt momenteel op $20,1 miljard, 4,5% hoger dan een dag geleden. 


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

De hardste dalers, waaronder solana en internet computer

De drie hardste dalers van de afgelopen 24 uur zijn internet computer (ICP), solana (SOL) en NEAR protocol (NEAR). ICP spant de kroon met een crash van 6% over de afgelopen dag. Solana en NEAR staan gelijk met beiden een daling van 5%. De drie hebben de laatste tijd aardig hard geknald, maar dat lijkt momenteel tot een halt te komen.

Voor solana en NEAR is de schade nog beperkt. Zij staan nog steeds 36,1% (solana) en 43,2% (NEAR) hoger dan een week geleden. Met internet computer gaat het minder goed. De munt staat momenteel 5,7% lager dan een week geleden. Daarvan heeft het meeste in de afgelopen 24 uur plaatsgevonden.


Kerstcadeautje 🎁 PostNL’s laatste Crypto Stamp 2 nog beperkt beschikbaar voor €9,25

Het belangrijkste crypto nieuws van de afgelopen dag

Het belangrijkste nieuwsbericht van de afgelopen dag is de bitcoin aankoop van MicroStrategy. Het bedrijf versterkt zijn positie als grootste bitcoin bezittende bedrijf met de aankoop van 14.620 bitcoins. MicroStrategy heeft nu een portefeuille met een totale waarde van $8,1 miljard. De bitcoin koers reageert positief op de aankoop.

Post Views: 18Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment