Mark Rutte had actieve rol in bitcoin door gesprekken met Satoshi

Louise de Graaf


De cryptowereld is wakker geschud met bijzonder nieuws. De internationale pers heeft namelijk onthuld dat Mark Rutte een actieve rol heeft gespeeld in de opkomst van Bitcoin. In een exclusief interview met de internationale pers zijn er details gelekt over zijn geheime gesprekken met de oprichter van Bitcoin, Satoshi Nakamoto.


Bitcoin halving biedt gouden kans voor grote BTC miner, plannen onthuld

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Bitcoin als betaalmiddel in Nederland

In het interview benadrukte Rutte dat het altijd al zijn doel was geweest om met Nederland een voorloper te zijn in de digitale wereld:

“We hebben al zoveel mooi dingen in Nederland: tulpen, kaas, en ik dacht: daar hoort bitcoin (BTC) ook bij.”

Verder geeft Rutte in het interview aan dat hij met Satoshi gekeken heeft naar de mogelijkheden om bitcoin als betaalmiddel in Nederland in te voeren. Het plan van Rutte, dat ook in handen is van Crypto Insiders, omvatte de ambitie om in de toekomst alle belastingen en heffingen in Bitcoin te innen door de regering.

Zorgvuldig gelekt

Opmerkelijk is dat deze onthulling niet spontaan kwam, maar zorgvuldig werd gelekt door de internationale pers. Nu bitcoin het moeilijk heeft met het stijgen naar de 100.000 dollar hebben veel mensen belang bij goed nieuws.

Verschillende bronnen zijn in ieder geval enthousiast over de timing van het lek. De bron, Foolish Times, benadrukt dat dit smaakt naar meer. Volgens de bron zouden er meer interviews met bekende Nederlanders (BN’ers) binnenkort gelekt gaan worden. Het zouden vooral BN’ers zijn die positief spraken over bitcoin als betaalmiddel.


Wat was afgelopen jaren een betere investering: een huis of bitcoin?

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Geen nieuwe gesprekken met Satoshi

Ook volgens dezelfde bron, Foolish Times, staan er geen nieuwe gesprekken meer gepland tussen Rutte en Satoshi. Tijdens het interview, op de vraag of er nog contact was met Satoshi, bevestigde hij dit zelf ook: ‘Helaas niet. Satoshi en ik hebben besloten om de gesprekken te beëindigen. Wie weet wat we in de toekomst weer voor elkaar kunnen doen’.

Op de vraag of Satoshi’s identiteit bij Rutte bekend was, reageerde hij:

“Jazeker. Ik ga geen namen noemen, maar ik kan wel zeggen dat ik meerdere malen een (Tweede) kamer met hem gedeeld heb. Zijn flamboyante witte haardos en Limburgs accent zijn overigens niet te missen.”

Op X betwijfelen gebruikers over de geloofwaardigheid van Rutte’s onthullingen. Maar er zijn ook gebruikers die het juist omarmen als een stap in de goede richting op het gebied van digitale innovatie.

Terwijl Nederland zich voorbereidt op de mogelijkheid van een Bitcoin-gedreven toekomst voor belastinginning, herinneren we men eraan dat vandaag 1 april is, een dag waarop zelfs de meest serieuze aankondigingen met een korreltje zout moeten worden genomen!


Post Views: 98Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment